Tjitske Reidinga
Tjitske Reidinga Foto: Bram Willems

Tjitske Reidinga trekt het theater in met haar komische onewomanshow

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe beleef je de komende week cabaret van Joost Oomen, Rosa da Silva, Tjitske Reidinga en Chris Verlaan, toneel van ’t Aol’ Volk en Barrie Stevens, en muziek van Gregory Page, Slagerij van Kampen en Passie voor Bach. Kinderen genieten van een verhaal over Anansi de spin.

’t Aol’ Volk
Op vrijdag 1 maart om 20.00 uur gaat de knuppel in het hoenderhok in dit Drentse toneelstuk. De niet-alledaagse huishouding op de Bargieshoeve krijgt te maken met allerlei buitenstaanders, zoals een nieuwsgierige buurvrouw, een strenge wijkverpleegster en een ambitieuze journaliste die aangestoken is door de stikstofproblematiek. Wie heeft de langste adem?

Gregory Page
Op vrijdag 1 maart om 20.15 uur beleef je ‘An Evening with Gregory Page’. De concerten van de singer-songwriter, gitarist, dichter en entertainer zijn een kruising tussen muziek en cabaret, met veel prachtige songs, korte verhalen en humoristische poëzie. Zijn dromerige luisterliedjes grijpen terug op de jazz en folklore uit de jaren twintig en dertig.

Slagerij Van Kampen
Op zaterdag 2 maart om 20.00 uur speelt Slagerij van Kampen een uitverkochte 40 jaar jubileumtour.

Passie voor Bach
Op zondag 3 maart vindt om 16.00 in de Grote Kerk in Steenwijk het derde concert plaats over het meesterschap van Bach: Café Zimmerman. Uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg, dat is samengesteld uit Phion-musici met een diepe passie voor Bach, aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft.

Anansi de spin (4+)
Op zondag 3 maart om 11.00 uur beleven de kleinsten een wonderlijke, muzikale poppenvoorstelling over Anansi de spin. Anansi heeft de lekkerste bananen ooit in een boom zien hangen. Hij klimt naar boven, maar de bananen worden weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi bedenkt een slim plan om iedereen op het verkeerde been te zetten en daagt Olifant uit voor een potje touwtrekken.

Joost Oomen
Op dinsdag 5 maart om 20.15 uur legt Joost Oomen in ‘Alle dichters hebben gouden helikopters’ uit hoe poëzie werkt. Wat is een gedicht? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? In een analyse vol verhalen over de grootste dichters met gedichten van dichter, schrijver en theatermaker Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk.

Rosa da Silva
Op woensdag 6 maart om 20.00 uur speelt Rosa da Silva in ‘A vida Rosa’ een persoonlijke cabaretvoorstelling met een mix van mooie luisterliedjes. Muziek waarin haar liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar voren komt. Je ziet Rosa op haar meest kwetsbaar, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst.

Barrie Stevens
Op woensdag 6 maart om 20.15 uur spelen acteur-choreograaf Barrie Stevens en de Nijeveense Luuk Haaze met ‘Dood aan Zee’ een intieme, ontroerende en taboedoorbrekende toneelvoorstelling. Het sterk biografische stuk is geïnspireerd op de roman ‘Dood in Venetië’ én het leven van Barrie Stevens met zijn partner en grote liefde Leen Jongewaard.

Tjitske Reidinga
Op donderdag 7 maart om 20.00 speelt Tjitske Reidinga de cabaretvoorstelling ‘Portret’, een ode aan het kleine leven, de fantasie en jezelf kunnen (en mogen) zijn. Een poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Chris Verlaan
Op donderdag 7 maart om 20.15 uur neemt de autistische cabaretier Chris Verlaan je in ‘De Kringloper’ mee naar zijn veilige haven: de –voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel. Ook hier kan hij ook niet ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaangebruik en de innerlijke angsthaas omarmen. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Ook te zien: The Billy Joel Experience op vrijdag 8 maart, Marjan Berk op zondag 10 maart, Henk Fransen op dinsdag 12 maart, Maarten van Rossem op dinsdag 12 maart, Mark Ruygrok op dinsdag 12 maart, Spaghettirellen op woensdag 13 maart, Andries Tunru op woensdag 13 maart, Mell & Vintage Future op donderdag 14 maart.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Dood aan zee
La Vida Rosa
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 6 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 10 uur geleden