Jubel bij de trainers van Olde Veste
Jubel bij de trainers van Olde Veste Foto: Jacob Westra

Foto- en videoverslag: Olde Veste klimt naar de eerste plaats: Go Ahead Kampen met 4-3 verslagen

· leestijd 1 minuut Sport Insta-Dekop

STEENWIJK - D’ Olde Veste ‘54 is naar de eerste plaats in de eerste klasse geklommen dankzij de overwinning afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Kampen. In een spannende wedstrijd wint de thuisploeg met 4-3. Een fotoverslag van Jacob Westra.

Go Ahead Kampen heeft zaterdag een duidelijke missie. Ze komen voor eerherstel naar Steenwijk na de thuisnederlaag tegen ONS Sneek. Dus Olde Veste 54 is gewaarschuwd. Dat de blauw-gelen goed bij de les zijn, blijkt in de 13e minuut. Na een voorzet van Jetse Suiker tikt Juules Kwant de 1-0 binnen. Nog geen minuut later keurt de scheidsrechter het tweede doelpunt af vanwege buitenspel. Het spel blijft daarna op en neer gaan. Olde Veste blijft op zoek naar de 2-0. In de 42e minuut is het raak dankzij een kopbal van Tom Kisjes op een voorzet van Jetse Suiker. De 2-0 is meteen ook de ruststand.

Kampen komt terug in de wedstrijd

Olde Veste begint scherp aan de tweede helft. Al in de 47e minuut staat het 3-0. Hessel Eikelboom tekent voor dit doelpunt na een na doortikbal van Patrick de Vente. Go Ahead Kampen komt door twee rake afstandsschoten van Nico Veldman in de 57e en 67e minuut terug in de wedstrijd: 3-2. Hierna denkt Kampen dat er meer te halen is, ware het niet dat in de 77e minuut Tom Kisjes de marge weer vergroot naar twee doelpunten (4-2). In de 86e minuut komt Kampen ook nog terug tot 4-3 als Jari Koorman scoort. Daar blijft het bij en strijkt Olde Veste de drie punten op.

Omdat ONS Sneek een vrij weekend heeft, komt d’Olde Veste nu op de eerste plaats, gevolgd door Flevo Boys. ONS Sneek staat nu derde. Volgende week zaterdag 2 december heeft Olde Veste een vrij weekend.

Spannende wedstrijd

Na afloop zegt trainer Steven Wuestenenk dat de wedstrijd in de tweede helft ‘onnodig spannend werd’. “Gelukkig trekken we hem over de streep, nu is het gevoel vooral goed. We hebben een aardige wedstrijd gespeeld, maar de tegenstander terug laten komen en dat was onnodig.”

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 6 uur geleden
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 20 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 23 uur geleden
Henk Raggers
Henk Raggers wint Gewestelijke Finale Libre Klein Sport 17 mei, 11:26
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 17 mei, 10:00
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 17 mei, 08:00