Afbeelding
Foto: Gerrie van der Hogen

Met negen foto’s: Derbywinst voor vrouwen FC Oldemarkt: De Blesse wordt met 3-1 verslagen

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEMARKT - Zaterdag is het eindelijk zover, na lang uitkijken mogen de dames van FC Oldemarkt eindelijk weer thuis voetballen en dan ook nog eens tegen de Blesse. De gastvrouwen winnen vrij eenvoudig met 3-1. Lees het verslag van Nicole Meijerink en bekijk het fotoverslag van Gerrie van der Hogen.

Om 14.15 uur moagen de dames aftrappen en daar zijn ze blij mee. Achteraf zouden ze ook wel uit willen spelen, want het veld ligt er namelijk niet heel denderend bij. Toch kunnen de vrouwen met een vertrouwd gevoel starten, want scheidsrechter Henk komt het veld op lopen. Want wat zijn zij Henk dankbaar dat hij de dames altijd wil fluiten.

FC Oldemarkt gaat rustig van start. Na ongeveer 25 minuten pingelen en draven mag er toch echt wel gescoord worden. Leider Bart knaagt op de vingers van de zenuwen en de speelsters kijken elkaar aan: laten we het dan nu maar doen. Lotte ontvangt de bal vanuit de drukte en kan niemand meer vinden om af te spelen. Ze besluit te schieten van afstand en de 1-0 ligt in het netje.

Nicole scoort de 2-0

Vol blijdschap gaan de dames verder. Ze blijven maar spelen op de helft van De Blesse. De dames kunnen mooi tikken en zo wordt er opnieuw een aanval gestart. Balletje van Nicole op Danielle, Danielle die moet draaien en Nicole die door loopt over links. Danielle die draait en de bal meegeeft in de loop van Nicole. Iemand schreeuwt: “Nu moet je schieten!” Beukje hier, beukje daar, maar de bal blijft aan haar voet. Dan klinken de aanmoedigingen weer. Nicole twijfelt niet en draait de bal langs de keeper. Het is 2-0! 

Ballerina

In de rust wordt kort besproken hoe de vrouwen het in de tweede helft aan moeten pakken. En zo kan de wedstrijd weer hervat worden. De Blesse heeft ook de tactiek besproken en de speelsters besluiten hun lichaam in de strijd te gooien. Dit levert trekken, beuken, klimmen en klauteren op, maar toch weten de dames van FC Oldemarkt zich er door heen te zetten. Zij komen steeds dichtbij de goal van De Blesse, maar een goal zit er nog niet in. Dan is het tijd voor een corner, Danielle neemt de bal en brengt hem in de drukte voor de goal. Daar staat ook Lotte weer en als een ballerina draait ze die bal er in. Het is 3-0.

Counter

FC Oldemarkt blijft schoten op de goal afvuren. De Blesse moet het hebben van de counter. Als de bal over de zijlijn gaat, staat FC Oldemarkt al klaar voor de ingooi, maar de grensrechter laat de vlag omlaag. De Blesse gaat ervandoor met de bal. De Blesse mag door en daar is de 3-1. De vrouwen van FC Oldemarkt blijven aandringen, maar de bal wil er niet meer in. Het blijft bij 3-1, een mooie derbywinst. Komende zaterdag speelt het team uit tegen Sneek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 10 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 14 uur geleden