Op de voorgrond, Bert Knegtering, achterste rij, v.l.n.r., Jacob Weijer, Piet Hoogeveen, Koene Pit en Roger Sorel
Op de voorgrond, Bert Knegtering, achterste rij, v.l.n.r., Jacob Weijer, Piet Hoogeveen, Koene Pit en Roger Sorel Foto: Aangeleverd

Biljartteam Steenwijk 2 poulewinnaar in dagcompetitie

Sport

VOLLENHOVE - Steenwijk 2 van Biljartvereniging Steenwijk is winnaar geworden in poule 2 van de dagcompetitie libre klein. Het team, bestaande uit Bert Knegtering (teamleider), Koene Pit, Piet Hoogeveen, Jacob Weijer en Roger Sorel, speelde op vrijdag 22 maart in Vollenhove de 22e en laatste wedstrijd van de competitie tegen Biljartvereniging ’t Akkertien. De Steenwijkers wisten alle vier wedstrijden te winnen en dat leverde het maximale aantal matchpunten op: 48. Biljartvereniging ‘t Akkertien behaalde 29 matchpunten.

Door deze overwinning wist Steenwijk 2 voldoende afstand te nemen van de nummers 2 en 3 op de ranglijst, respectievelijk De Boerhoorn 3 en Steenwijk 3. 

Totaal aantal matchpunten, 914, 92,31 % van het aantal te maken caramboles en een teammoyenne van 1,258. 

Dinsdagmiddag, 23 april mag team Steenwijk 2 het opnemen tegen de winnaars van poule 1 en 3. Het team, dat als beste tweede zal presteren, mag als vierde partij deelnemen aan deze finale. De finale zal plaatsvinden bij Ghesellen in Emmeloord. 

Door Henk van Veen

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 8 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 10 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 12 uur geleden