Olde Veste maakt kans op opnieuw promotie naar de vierde divisie
Olde Veste maakt kans op opnieuw promotie naar de vierde divisie Foto: Jacob Westra

Mannenvoetbal in Steenwijkerland: wie heeft er nog kans op promotie of degradatie?

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Het einde van het regulaire voetbalseizoen komt al weer in beeld en daarmee kunnen deze ploegen uit Steenwijkerland al een beetje inschatten of ze eind mei, tijdens de nacompetitie, nog in actie moet komen of dat de zomerstop al is begonnen.  

In de eerste klasse I zijn Olde Veste, dat inmiddels de bekerfinale weer in de tas heeft, en ONS Sneek bezig met het spelletje stuivertje wisselen. De komende weken zal duidelijk moeten worden wie de kortste weg richting de vierde divisie neemt en wie zich via de lange route van nacompetitie, waarvoor beide ploegen al een ticket hebben, probeert te promoveren. Daarbij zal de KNVB duidelijkheid moeten geven hoe men de situatie met Jubbega, dat zich terugtrok uit de competitie, gaat oplossen. 

VHK bijna zeker van nacompetitie

In de derde klasse D, waar MSC dit weekeinde kampioen werd, is VHK nagenoeg zeker van de nacompetitie. Steenwijk sneed zich zelf lelijk in de vingers door met 6-3 te verliezen in Hasselt. Gezien het resterende programma, MSC, Nagele en VHK, zal Steenwijk alle zeilen bij moeten zetten om de extra wedstrijdenreeks te halen. Als dat zou lukken zou dat na de promotie van vorig jaar heel knap zijn. 

Voor Steenwijker Boys wacht, na de 11-1 nederlaag in Sint Jansklooster, de terugkeer in de vijfde klasse en gezien de selectie is dat ongetwijfeld een bittere teleurstelling. In die vijfde klasse is het voor SVBS en Blokzijl wachten op betere tijden. Door de vele blessures is het seizoen voor SVBS niet geworden wat men er van verwachtte, terwijl de positieve houding van Blokzijl meer verdiend dan één schamel puntje. 

Linker rijtje voor Steenwijkerwold

Handhaving was de doestelling voor het gepromoveerde Steenwijkerwold. Maar met een ploeg vol eigen jongens weet trainer Gerjan van der Hoogen prima te presteren. De ploegen uit het oosten delen de lakens uit maar Steenwijkerwold volgt in het voetspoor. Een mooie plaats in het linker rijtje lijkt haalbaar.  

De situatie van VENO in de zondag tweede klasse H is geheel anders, want de ploeg staat momenteel op een rechtstreekse degradatieplaats. Maar gezien het resterende programma lijkt de nacompetitie haalbaar. 

Een klasse lager moet ook Oldemarkt zich gaan richten op degradatiewedstrijden. De jonge ploeg wisselt goede uitslagen af met teleurstellende resultaten. 

Traditioneel zal Oranje Zwart het vege lijf moeten redden via de nacompetitie. 

Giethoorn beleeft teleurstellend seizoen

Giethoorn beleeft een teleurstellend seizoen want de ploeg behoort tot de grijze muizen van de vijfde klasse. De doelstelling vooraf was om mee te doen om de prijzen, maar dat gaat dit seizoen niet meer lukken. 

Kuinre van trainer Jan de Wolff staat bovenaan in de derde periode. Gezien het programma mag die de ploeg niet meer ontlopen. “We willen boven HHCombi eindigen, want dan spelen we de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis en anders moeten we op een donderdagavond naar Groningen,“ aldus de oefenmeester van Kuinre. 

Scheerwolde presteert dit voetbaljaar matig want de ploeg heeft tien schamele puntjes uit twintig wedstrijden en staat daarmee op een elfde plaats van de ranglijst. Blankenham staat een plaats hoger.

Door Menno Mollema

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 6 uur geleden
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 20 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 23 uur geleden
Henk Raggers
Henk Raggers wint Gewestelijke Finale Libre Klein Sport 17 mei, 11:26
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 17 mei, 10:00
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 17 mei, 08:00