VV Steenwijk verliest zaterdag in Hasselt met 6-3
VV Steenwijk verliest zaterdag in Hasselt met 6-3 Foto: Jeroen Draaisma

VV Steenwijk verliest in Hasselt

· leestijd 1 minuut Sport

HASSELT - Op zaterdag 4 mei speelt Steenwijk de uitwedstrijd in Hasselt tegen Olympia’28. Na een zwakke eerste helft wordt er onnodig met 6-3 verloren.

Vanaf de aftrap gaat de thuisploeg meteen in de aanval, wat direct een corner oplevert. De strak indraaiende bal ploft via een been van de gasten tegen het net en zo staat Steenwijk na 30 seconden(!) met 1-0 achter. Tien minuten later komen de Roodwitters langszij. Een verkeerde uittrap van keeper Martijn Glastra stelt Wessel Busscher in staat om van 25 meter het lege doel te vinden, 1-1. De wedstrijd is weer in evenwicht. Maar het is opnieuw Olympia’28 wat na 20 minuten op voorsprong komt. Spits Brian Snijder mag aan de rechterkant vanuit buitenspelpositie doorgaan en legt keurig breed op Jeffrey van de Belt die simpel binnen tikt, 2-1.

Grip kwijt

Steenwijk is de grip op de wedstrijd kwijt en creëert amper kansen. Te snel wordt de lange bal gespeeld wat veel balverlies oplevert. Vlak voor rust beoordeelt de matig leidende scheidsrechter Snippe een duel verkeerd en geeft ten onrechte een vrije trap op randje zestienmeter voor de thuisploeg. Spits Brian Snijder schiet vervolgens dit buitenkansje laag in de verre hoek binnen, 3-1. En als in blessuretijd van de eerste helft Roman Bruinewoud de bal ongelukkig tegen zijn hand aan krijgt mag aanvoerder Patrick Reuvekamp vanaf elf meter aanleggen. Hij faalt niet en schiet de 4-1 tegen de touwen. En zo lijkt de wedstrijd al na 45 minuten gespeeld.

In de rust grijpt de technische staf van Steenwijk in. Nick Jansen, Stefan Rietdijk en Daimen Muller komen binnen de lijnen en dit werpt meteen z’n vruchten af. Steenwijk gaat beter voetballen. In minuut 50 stuurt Jansen Wessel Busscher de diepte in die vervolgens prima breed legt op Stefan Rietdijk die de bal, via de kluts, binnen werkt, 4-2. Vanaf dat moment komt de thuisclub er niet meer uit en bepaalt Steenwijk de wedstrijd.

Steenwijk vergeet door te drukken

In de 56e minuut is het weer raak. Opnieuw is Busscher weg over links. Zijn voorzet wordt nu afgeslagen maar de bal belandt voor de voeten van Bas Oosterhuis die resoluut afdrukt, 4-3. Drie minuten later lijkt Steenwijk op gelijke hoogte te komen. Een afgemeten voorzet van Clint Kruisweg wordt prachtig binnen gekopt door Winchell Keus. Maar Keeper Glastra redt op even fraaie wijze. Olympia’28 is op dat moment rijp voor de sloop maar Steenwijk vergeet door te drukken.

Vlak voor tijd gaat keeper Lennard Jonkers in de fout. Een simpel rolletje glipt ongelukkig tussen z’n handen door, 5-3 en de wedstrijd is beslist. Ver in blessuretijd wordt het zelfs nog 6-3 door Valery Leusink. Al met al een onnodige nederlaag voor de Roodwitters die, met oog op een plek voor de nacompetitie, zichzelf een slechte dienst bewijzen.

Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 6 uur geleden