Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geld lenen in Overijssel: Inwoners lenen 14% minder dan gemiddeld

Partnerbijdrages

Inwoners van Overijssel lenen gemiddeld de laagste bedragen van heel Nederland. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat inwoners van Overijssel die in januari tot en met juni 2023 een consumptieve lening afsloten, gemiddeld 12.571 euro leenden. Dat is 14 procent minder dan het landelijk gemiddelde van 14.619 euro.

Overijsselaren lenen laagste bedragen van Nederland

“Overijsselaren leenden in het eerste halfjaar van 2023 zelfs de laagste bedragen van alle provincies”, licht Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl, toe. Dat inwoners van deze provincie minder hoge bedragen lenen, komt volgens haar mede doordat de inkomens in Overijssel gemiddeld lager liggen. “Hoe lager je inkomen, hoe minder je doorgaans kunt lenen.”

Meeste Overijsselaren lenen voor auto of verbouwing

Geld.nl onderzocht ook voor welke doelen inwoners van Overijssel een consumptief krediet afsloten. De meeste Overijsselaren die geld lenen, doen dit om een auto te kopen (33,6 procent). Daarna worden de meeste leningen afgesloten voor een verbouwing (14,6 procent). 

Tip! Een goedkope lening vinden in Overijssel? De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Door niet rechtstreeks naar je huisbank te stappen, maar eerste een goede vergelijking te maken, bespaar je gemiddeld 783 euro op je totale lening.


Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 6 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 10 uur geleden