Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ontmoeten in de wijk met Sociaal Werk De Kop: Nieuw Inloop De Botter in Kuinre

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop organiseert volop inloopbijeenkomsten en wandelactiviteiten in wijk, dorp of stad, buurtwerk en buurtwerk sport! Nieuw is Inloop De Botter in Kuinre. Op woensdag 6 december voor het eerst.

Alle activiteiten organiseert Sociaal Werk De Kop in samenwerking met de diverse partners binnen ons netwerk, wijkverenigingen en zorgcollega’s. Iedereen die zin heeft in een kop koffie en een praatje is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Laagdrempelig, informeel en vrijblijvend. En met de mogelijkheid om vragen te stellen rond welzijn, beweging, financiën, opvoeden, positieve gezondheid, (mantel)zorg, vrijwilligerswerk, langer thuis blijven wonen enzovoorts. Voor meer info over buurtwerk(sport) in Steenwijkerland kun je contact zoeken via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Inloop De Botter in Kuinre
Woensdag 6 december van 10.00-11.30 uur, Inloop de Botter, Burchtstraat 3 in Kuinre. Lotteke Bootsma en Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop komen vertellen over Valpreventie. Hoe voorkom je valpartijen in en om huis. Met beweegtips, ervaringen delen, gezelligheid en alle ruimte voor vragen te stellen.

Huiskamer De Middenweg in Steenwijk
Op maandag 11 december is er Huiskamer de Middenweg in De Meenthehof in Steenwijk. Een ochtend in Kerstsfeer.

Gouden Koffie in Nieuw Clarenberg
Op dinsdag 12 december is er weer Gouden Koffie in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove. Een ochtend met Kerstverhalen en kerstkransjes.

Dementheek Steenwijkerland in Zonnekamp
Iedere dinsdag en donderdagochtend is van 9.00-12.00 de Dementheek in Zonnekamp aan de Oyershoeve 1 geopend in Steenwijk. Iedereen kan hier terecht voor een kopje koffie en een praatje. Er is heel veel informatie te vinden en te delen over dementie, maar ook over Parkinson en Niet Aangeboren Hersenletsel.

Koffie Uurtje in de Bibliotheek in Steenwijk

Iedere dinsdag is er van 10.00-11.00 het Koffie uurtje in de bibliotheek aan de Meppelerweg 47A in Steenwijk.

Samen wandelen en aansluitend een Koffie-uurtje in Steenwijkerwold
Op dinsdagochtend is er van 9.00 uur tot 10.00 uur mogelijkheid om samen te wandelen vanaf Hoogthij, Oldemarktseweg 117 in Steenwijkerwold. Aansluitend is er van 10.00-11.00 uur een Koffie-uurtje in Hoogthij, waar iedereen welkom is.

Taalwandelen in Steenwijk
Iedere donderdagochtend is er van 10.00 uur tot 11.00 uur Taalwandelen vanaf de bibliotheek aan de Meppelerweg in 47A in Steenwijk. Met daarna een gezellig bakje koffie. Samen Nederlands praten en gezond bewegen.

Zorg & Boodschappen in Sint Jansklooster en Steenwijk
Iedere dinsdag is er Zorg & Boodschappen in de Coop in Sint Jansklooster en iedere donderdag in de Coop in Steenwijk. Aanvang 10.00 uur. De plek voor een praatje, een vraag, een pauze in het boodschappen doen met een kopje koffie erbij.

 

Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 4 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 8 uur geleden