Werkgroep Vrouwendag Steenwijkerland: Sandra Lampe, Mayim Wink, Ineke de Jong, Marleen Postma, Wendy van Essen, Jolanda Vermaire en Paula Bierma
Werkgroep Vrouwendag Steenwijkerland: Sandra Lampe, Mayim Wink, Ineke de Jong, Marleen Postma, Wendy van Essen, Jolanda Vermaire en Paula Bierma Foto: Aangeleverd

Vandaag Vrouwendag Steenwijkerland: Wat betekent Inclusie voor jou?

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Vrouwendag Steenwijkerland 2024 vraagt dit jaar aandacht voor het internationale thema ‘Wat betekent Inclusie voor jou?’ Voor de achtste keer in Steenwijkerland staan de vrouwen centraal op 8 maart en dit wordt fysiek gevierd met twee bijeenkomsten overdag in Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk in Tuk. ‘s Avonds staat er in SG Eekeringe in Steenwijk een filmavond op het programma.

Pitches en Praattafels in Kringloopwinkel 

De Vrouwendag wordt georganiseerd vanuit de werkgroep Vrouwendag Steenwijkerland, vaste deelnemers en initiatiefnemers zijn Sociaal Werk de Kop (Sandra Lampe, Mayim Wink en Paula Bierma) en Kringloopwinkel Steenwijk (Ineke de Jong en Jolanda Vermaire). Dit jaar versterkt door Wendy van Essen en Marleen Postma. Ineke de Jong: “Het idee is zoals ieder jaar om elkaar te inspireren, verbinding te maken met elkaar, met elkaar na te denken en te praten over het thema van dit jaar. Daartoe zullen ook dit jaar weer een aantal pitches worden gedaan door vrouwen over het thema. Daarnaast meer mogelijkheid voor interactie doordat we dit jaar ook praattafels introduceren. Samen van gedachten wisselen over stellingen, met bij elke tafel een ‘tafelhoofd’ en waarbij ook opmerkingen, quotes en ideeën worden vastgelegd. Informeel, vrijblijvend en vooral belangstellend naar elkaar. Gezien de grote opkomst van vorig jaar is er dit jaar voor gekozen om ook een middagbijeenkomst te doen, met vergelijkbaar programma. De werkgroep nodigt hierbij alle vrouwen van Steenwijkerland van harte uit en neem je moeder, buurvrouw of vriendin mee!”

Filmavond Eekeringe

Nieuw dit jaar is een filmavond en wel in de Eekeringe, waar ook de portretten van de pitchers van vorig jaar tentoongesteld zullen worden in aanloop naar 8 maart. Op deze manier willen we de jongere generatie ook laten kennismaken en deelnemen aan de Vrouwendag in Steenwijkerland. Op scholengemeenschap de Eekeringe zal om 19.00 uur de film gestart worden over het thema van dit jaar. Hiervoor is aanmelden nodig.

Programma en informatie 8 maart

Van 10.00 tot 11.30 uur is er een bijeenkomst in Het Eethuisje van de Kringloopwinkel Steenwijk, Boterweg 5 in Tuk/Steenwijk. De middagbijeenkomst, ook in de Kringloopwinkel Steenwijk is van 14.30 tot 16.00 uur. De filmavond op SG Eekeringe, Oostwijkstraat 6 in Steenwijk start om 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Aanmelden kan via Sociaal Werk De Kop naar onderstaande gegevens. 

Ook online is de werkgroep onder de naam Vrouwendag Steenwijkerland actief op Facebook en Instagram waarop korte filmpjes en foto’s van 8 maart worden gedeeld. We roepen iedereen op om via deze kanalen eigen foto’s en quotes over #watbetekentinclusievoorjou te plaatsen. Wil je meer weten of meedenken voor Vrouwendag Steenwijkerland 2025? Stel je vraag of meld je aan via info@sociaalwerkdekop.nl of bel 0521- 745080. 


Foto: Aangeleverd

Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 9 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 11 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 13 uur geleden