Muldrow Combo
Muldrow Combo Foto: Aangeleverd

Toeristische Jaarmarkt in Blokzijl beleeft 48e editie op 20 augustus

zaterdag 20 augustus 2022 10:00 tot 17:00

BLOKZIJL - Na twee jaar geen markt te hebben gehouden vanwege corona, heeft de organisatie van de jaarmarkt, de VTRB Blokzijl (Vereniging voor Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl), het evenement weer opgepakt en staat zij aan de vooravond van de 48e editie van deze jaarmarkt. Deze markt welke gehouden wordt op zaterdag 20 augustus.

De standhouders zijn weer uitgenodigd en ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om ongeveer 80 kramen op het parcours rondom de Havenkolk te plaatsen. Hieruit blijkt wel dat deze jaarmarkt ook bij de kooplieden goed staat aangeschreven. “Hierbij speelt ook de variatie van de standhouders een rol,” aldus de marktmeesters Ludwig Lassche en Alfred Meedendorp. Zij gaan uit van het standpunt, dat er niet teveel van dezelfde koopwaar moet worden aangeboden. Dit maakt het voor de bezoekers zeer aantrekkelijk, maar zeker ook voor de standhouders. Ook dit jaar is de VTRB hier weer goed in geslaagd. Ook is het uniek dat na 47 jaar nog steeds de kramen worden opgezet door de vrijwilligers van het eerste uur, met een aanvulling van jonge mensen.

Regionale standhouders

Naast de al jaren aanwezige klompenman Dekker uit Nijeveen, en A. en A ondergoed uit Noordwolde en de heer Angelier met zijn lederwaren en riemen zijn er dit jaar opvallend veel regionale standhouders. Hiertoe behoren onder anderen Anny van As uit Blokzijl en Henrie de Jong en mevrouw Bergkamp met haar prachtige collectie quilts, Lianne van de Berg en niet te vergeten Paul de Boer met sieraden van papier.

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, Tinus Galema, staat zoals al vele jaren de gewoonte is, met zijn broodje hamburger op de markt. Ook is er een heuse poffertjeskraam aanwezig, terwijl vishandel Konter uit Vollenhove zijn gerookte paling aan de man probeert te brengen. Verder zijn er diverse oude ambachten te bewonderen uit vergane glorie. Dus teveel om allemaal op te noemen, maar zeker een reden om naar de jaarmarkt te komen in het prachtige pittoreske stadje Blokzijl.

Muldrow Combo

Dit keer is de muzikale omlijsting niet afkomstig van een dweilorkest. De organisatie heeft Het Muldrow Combo uit Amsterdam weten te strikken voor een tweetal optredens op de Bierkade. Zanger Henry Muldrow heeft jaren lange ervaring als klassieke tenor, maar hij heeft meer in huis. Met zijn combo laat hij zien dat hij zich de afgelopen jaren meer heeft gefocust op de blues en jazz. Het combo heeft opgetreden tijdens het Rembrandtparkfestival in Amsterdam. Henry is artistiek leider en treedt met zijn combo in verschillende samenstellingen op. De organisatie is zeer verheugd, dat zij dit combo uit Amsterdam hebben kunnen contracteren.

Reden genoeg om naar het pittoreske stadje Blokzijl te komen, ook kunt u terecht voor een hapje en een drankje op de vele terrassen. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. 

Locatie