Nellie Roose
Nellie Roose Foto: Aangeleverd

Opening expositie Nellie Roose in RondoM

zondag 8 januari 2023 15:00 tot zondag 30 april 17:00

WILHELMINAOORD - Kunstenares Nellie Roose geeft een expositie in RondoM. De opening daarvan is op zondag 8 januari om 15.00 uur. 

Nelly Roose is een veelzijdig kunstenares. Na een werkzaam leven in de gezondheidszorg is er nu ruimte om haar creatieve en kunstzinnige belangstelling verder te verdiepen en te ontwikkelen. Door het experimenteren met vele teken- en schildermaterialen, is voor haar het werken met olieverf het voornaamste medium geworden, dit vaak wel in combinatie met andere media, zoals: houtskool, acrylverf, inkt, bijenwas, en teer, maar ook natuurlijke materialen uit het bos en tuin. De prachtige warme en diepe kleuren van de olieverf , het prettige mengen van de kleuren, en het werken in transparante maar ook dikke verfstreken geeft vele mogelijkheden en maakt dat het steeds weer een uitdaging en een zoektocht is.

Blijven experimenteren

Om zichzelf steeds breder te blijven ontwikkelen is het voor haar belangrijk om met verschillende onderwerpen en technieken te blijven experimenteren. Onder leiding van een aantal kunstenaars, Gerrit Terpstra, Doet Boersma, Irma Kamp en Gea Koevoets, heeft zij haar eigen weg en stijl verder kunnen ontwikkelen. Roose: “Steeds weer de uitdaging aangaan de vrijheid te ervaren, daarin jezelf sturen of misschien juist jezelf te verliezen om zo ongeremd over je eigen grens van waarheden te gaan en in gevoel en emotie tot de essentie van het schilderen te komen.” Inspiratie vindt ze veelal in haar directe omgeving, de natuur, de mens en dier.

De expositie is doorgaans te zien op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 13.00 - 17.00 uur. Bel wel van tevoren even 06-53681895 of RondoM echt open is, om teleurstelling voor een dichte deur te voorkomen! De expositie is te zien tot en met april 2023.