Afbeelding
Foto: Pixabay

Paasviering Protestantse Kerk Steenwijkerwold is dit jaar bijzonder

donderdag 28 maart 2024 19:30 tot zondag 31 maart 11:00

STEENWIJKERWOLD - De paasvieringen in Protestantse Kerk Steenwijkerwold zijn dit jaar heel bijzonder. De paasdiensten bestaan uit een vijftal bijeenkomsten. De eerste is afgelopen zondag al geweest. Komende week volgen nog een avondmaalsviering en diensten op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Eerste Paasdag.

Afgelopen zondag, Palmzondag, hebben de kinderen tijdens hun kinderdienst  Palmpasenstokken gemaakt en daarna met hun eigen gemaakte en versierde stok door de kerk gelopen. Dit symboliseert de intocht in Jeruzalem waarbij Jezus hartelijk en zwaaiend werd binnen gehaald.  

Donderdagavond is er een avondmaalsviering en Goede vrijdag wordt in de kerk het lijden en sterven  van Jezus herdacht. 

Stille zaterdag zal dit jaar een bijzondere viering worden gehouden waaraan het Chr. Mannenkoor Steenwijk haar medewerking zal verlenen. Een avond van stilte, intiem, maar waarin ook gezongen zal worden. Er zal samenzang zijn en koorzang tussen de verbindende teksten door. De liturgie is samengesteld door de predikant Ds. Gerard Knol en dirigent Harry Koning. 

Aan de feestelijke dienst op paasmorgen zal medewerking worden verleend door de Chr. Brassband de Woldklank Steenwijkerwold. 

Alle diensten worden geleid door de eigen predikant Ds. Gerard Knol. Hij is sinds 1 januari de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Steenwijkerwold. 

De diensten op zondag beginnen om 9.30 uur, de overige om 19.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom in alle diensten.

Locatie