Jikke Julieth Schor
Jikke Julieth Schor Foto: Aangeleverd

Twee kunstenaars exposeren in de Bibliotheek van Vledder

dinsdag 5 maart 2024 10:00 tot dinsdag 30 april 17:00

VLEDDER - Kunstenares Jikke Julieth Schor exposeert haar nieuwste textiele werken in de Bibliotheek van Vledder. De werken van textiel zijn van 5 maart tot 30 april te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek. 

In Vledder exposeert zij met textiele muurkunst. Haar grotere textielinstallaties hebben in een tweetal kerken gestaan tijdens de Nacht van de Vluchteling (2023) en in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. 

Achter het Sterrebos in Frederiksoord woont kunstenares Jikke Julieth Schor. In het landschap van de Maatschappij van Weldadigheid heeft zij haar atelier aan huis waar zij ook workshops en cursussen geeft. Maatschappelijk relevante kunst, niet op een activistische manier maar werkend vanuit een vrouwelijke, zachte kracht. Het zoeken naar de zachte kracht in haarzelf en het belang hiervan voor de wereld drijft haar in het maken van kunst. Het is de kracht die kan verbinden en de kracht die in deze tijd zo nodig is. Zacht is ook het materiaal waarmee zij werkt. Lakens en wol worden geverfd met natuurlijke materialen als avocado-, uienschil en walnotenbolster. Het proces van verven en bewerken leidt tot gedachten en gaandeweg wordt duidelijk hoe het werk eruit gaat zien. Je zou het een intuïtieve manier van werken kunnen noemen.

Een nieuwe textielinstallatie is vanaf Hemelvaartsdag te zien in de Hervormde Kerk van Giethoorn. Het tweejaarlijkse Feest van de Geest, met in 2024 het thema ‘Troost’, vindt plaats tussen Hemelvaart en Pinksteren in diverse kerken in de regio.