Werk van Sonja van Beuzekom: Connected
Werk van Sonja van Beuzekom: Connected Foto: Aangeleverd

Lente Expositie ‘Verbinding’ in Noordwolde

vrijdag 8 maart 2024 13:00 tot zondag 12 mei 17:00

NOORDWOLDE - Vanaf 8 maart tot en met 12 mei 2024 exposeren 15 kunstenaars uit de Noordelijke provincies hun werk onder het thema ‘Verbinding’ in de expositieruimte van Kunstwerk! In de Stellingen (KWIDS) in Noordwolde.

Kunst verbindt mensen en dus is het thema ‘Verbinding’ niet zomaar een thema. In onze tijd is de echte verbinding moeilijker te verwezenlijken. Wij zijn ons er meer van bewust dat in real life verbinding iets van ons vraagt. Het achter slot en grendel opsluiten van mobiels op scholen, is actief beleid geworden om jongeren te stimuleren meer het contact met hun omgeving aan te gaan. Kunst is bij uitstek een van de uitingen die niet zonder uitwisseling kan. Kunstenaar, publiek en kunstwerk zijn met elkaar verbonden. Je vindt het mooi, ontroerend, indrukwekkend of minder aansprekend. Wanneer wij deze emotie delen met anderen ontstaat er verbinding en kan er een interessant gesprek uit voortkomen. Er vindt door het kijken naar kunst contact en uitwisseling plaats. Wat beweegt de kunstenaar en wat zijn de verhalen achter de kunstwerken, is er mijn eigen verhaal. Vaak levert dat nieuwe inzichten of veranderingen in onze beleving op, waardoor wij anders gaan voelen en kijken naar onze omgeving.

Vijftien deelnemende kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn: Sonja van Beuzekom (beelden), Anne Brouwer (hoogdruk), Violeta Damen (mixed media), Manon Dome (olieverfschilderijen), Gwendolyn van Essen (gewassen inkt), Jan Krikke (olieverf/acrylschilderijen), Margriet Moerenhout (sieaden), Jos Mulders (olieverfschilderijen), Marijke Reijs (olieverf/acrylschilderijen), Wim Reimert (olieverf/acrylschilderijen), Jolanda Smit (mixed media), Marijke Taslma (foto-compilaties), Wim Tromp (aquarellen), Els Wensink (beelden) en Anja Zwanenburg (fotografie)

De expositieruimte van Kunstwerk! in de Stellingen is vrij toegankelijk en is te vinden op de eerste etage aan de Hoofdstraat Oost 34a (ingang buurthuis/lift aanwezig), 8391 AW in Noordwolde (Friesland). Op een aantal middagen zijn exposanten zelf aanwezig.

Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur, Eerste Paasdag geopend. Zie: Facebook, Instagram en www.kunstwerkindestellingen.nl.