Stadsgezicht van Vollenhove
Stadsgezicht van Vollenhove Foto: Aangeleverd

Lezing in Stadsmuseum Vollenhove: Stad en streek door de eeuwen heen

donderdag 25 april 2024 20:00

VOLLENHOVE - Er is al veel verteld over de stad Vollenhove. Op donderdagavond 25 april gaat Henk van Heerde in op de ontwikkeling van de hele streek, vroeger Land van Vollenhove, nu gemeente Steenwijkerland. Hij houdt zijn lezing in Stadsmuseum Vollenhove. De titel luidt ‘Stad en streek door de eeuwen heen’.

Van Heerde zal vertellen over de keileemheuvel uit de ijstijd via de vorming van het veengebied, de ontginning daarvan en de ontwikkeling van dorpen en steden naar de huidige tijd. Met daarin natuurlijk de veranderingen van visserij en landbouw naar toerisme en natuurbescherming. Ook komen de invloed van de Tachtigjarige Oorlog op het gebied aan de orde. Dat geldt ook voor de veranderingen in het bestuur; van bisschop via stadhouder, drosten en schouten naar het bestuur van nu.

Aanmelding aan de balie, maar liefst per e-mail op reserveringen@chcvollenhove.nl of telefonisch tijdens openingsuren. De aanvang is 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Entree is € 6 (contant of pinnen), inclusief een kop koffie of thee.

Adres Stadsmuseum Vollenhove: Bisschopstraat 36. Telefoonnummer: 0527-244413. Informatie: www.chcvollenhove.nl.

Locatie