Tjako van Schie
Tjako van Schie Foto: Carlos Azevedo

Koningsdagconcert in RondoM

zaterdag 27 april 2024 20:00

WILHELMINAOORD - Op Koningsdag is er een Koningsdagconcert in RondoM. Met in deze editie optredens van het Nijkoor, onder leiding van dirigent Klaas Peter van der Laan, die ook als zangsolist zal optreden. Daarnaast zal Tjako van Schie als pianist met zijn vioolspelende zus Baukje van Schie optreden. Het wordt een avond met gezellige en mooie muziek in een ongedwongen sfeer.

Het Nijkoor is een gemengd koor met een breed repertoire van licht-klassieke tot en met (oude) volksmuziek en uitstapjes naar modern repertoire. Het koor is in 2004 opgericht op verzoek van het Plaatselijk Belang van Nijeholtpade. De koorleden komen uit Friesland en Drenthe.

Klaas Peter van der Laan is zanger, dirigent en zangleraar.  Hij studeerde aan het Zwols Conservatorium. Hij dirigeert diverse koren en projectkoren. Als zanger zingt hij voornamelijk solo en klassiek. Zangles geeft hij bij hem thuis en op verzoek bij mensen thuis.

Baukje van Schie werd geboren in een muzikaal gezin, en begon op haar negende jaar met vioolspelen op de muziekschool in Coevorden. Al  tijdens de studie ontwikkelingspsychologie in Groningen werd haar duidelijk dat haar hart echt bij de viool lag. Het Drents Symfonie Orkest was destijds een fijne voedingsbodem, ook met de mooie cantateprojecten in Drentse kerkjes. Vioollessen volgde zij in deze jaren bij Rita Rouw. Zij vervolgde na het afstuderen als psychologe haar vioolstudie bij Bart Bleumers en Albert Borgers aan het conservatorium in Enschede, met altviool en piano als bijvakken. Inmiddels is ze al vanaf 1987 werkzaam als docent viool, altviool en ensemble in Apeldoorn, deels aan de plaatselijke muziekschool, en sinds 2017 volledig als particulier docent. Werkend met mensen van alle leeftijden aan ontspannen viool- en altvioolspel en hun muzikale ontwikkeling. Naast het lesgeven houdt Baukje van het schrijven van gedichten en wandelen. Het spelen in het Zutphens  Barok Ensemble vormt een fijne nieuwe muzikale uitdaging.

Dit feestelijke informele concert begint om 20.00 uur
Inloop vanaf 19.30 uur
Entree: vrije gift na afloop.
Er staat een gratis oranjebittertje klaar voor u als bezoeker!

U kunt eventueel reserveren via 06-53681895 of via email tjschum@gmail.com maar gewoon aanlopen kan ook!

Aanvang: 20.00 uur

Locatie