Informateur Ben Sonneveld wordt formateur
Informateur Ben Sonneveld wordt formateur Foto: ZA

BGL, PvdA, VVD en CU onderhandelen over nieuw coalitieakkoord

Algemeen

STEENWIJKLAND - Nadat informateur Ben Sonneveld op dinsdag 12 april de gemeenteraad van Steenwijkerland op de hoogte heeft gebracht van zijn bevindingen en het advies heeft gegeven de huidige coalitie voor te zetten is hij door BGL gevraagd als formateur de vervolgstappen te begeleiden.

De vier partijen BGL, PvdA, VVD en CU zijn direct voortvarend aan de slag gegaan met gesprekken en richten zich op een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Voortzetting en aanscherping van bestaande ambities worden gecombineerd met de nieuwe uitdagingen waar Steenwijkerland voor staat. De verwachting is dat het coalitieakkoord op hoofdlijnen uiterlijk eind mei gereed is. Hiervoor worden ook de CPB, CDA, Groen Links en D66 gevraagd om aan te geven wat zij belangrijk vinden voor Steenwijkerland. 

Meedenken

Na het tot stand komen van het coalitieakkoord en installatie van het college werkt het college dit hoofdlijnenakkoord verder uit in acties in een collegeprogramma. Bij de totstandkoming van het collegeakkoord worden inwoners en de belangrijkste stakeholders gevraagd om mee te denken over de plannen voor de komende vier jaar voor Steenwijkerland.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 16 uur geleden