Wereldfietser Jan Willem Dalen (rechtsvooraan) is een van de oprichters van de afdeling Fietsersbond Steenwijkerland .
Wereldfietser Jan Willem Dalen (rechtsvooraan) is een van de oprichters van de afdeling Fietsersbond Steenwijkerland . Foto: aangeleverd

Nieuwe afdeling van Fietsersbond in Steenwijkerland

Algemeen

STEENWIJKERLAND - Afgelopen vrijdag hebben drie leden van de Fietsersbond, Jan Willem van Dalen, Joop Gooden en Ysbrand Visser, besloten om op 28 oktober 2023 de lokale afdeling Fietsersbond Steenwijkerland op te richten. Het was een symbolisch moment, want de Europese Unie heeft dezelfde dag, 22 september, uitgeroepen tot autovrije dag. 

Dit als onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Eerder vormde wijlen John Hoogma een officieuze eenmansafdeling van de Fietsersbond in Steenwijkerland.

De Fietsersbond Steenwijkerland zal op zaterdagmiddag 28 oktober officieel worden opgericht in aanwezigheid van een landelijk vertegenwoordiger van deze belangenvereniging voor fietsers. De leden (in de gemeente Steenwijkerland zijn het er bijna vijftig) gaan dan natuurlijk op pad voor een fietstocht in en om de omgeving van Steenwijk.

‘Inventariseren wat er leeft bij onze leden’

Wereldfietser en woordvoerder Van Dalen: “Naast een eerste kennismaking willen we inventariseren wat er bij onze leden leeft aan ideeën om het fietsen in onze gemeente nog aantrekkelijker te maken en wat we daar - in overleg met de gemeente - aan kunnen doen. Ook de plannen uit het Fietsplan Steenwijkerland, zoals het voornemen om de Gasthuisstraat (Steenwijk) open te stellen voor fietsers en het plan voor een fietsstraat op de Beulakerweg (Giethoorn), zullen aan bod komen.”

Meer inlichtingen en aanmelding: steenwijkerland@fietsersbond.nl.