Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Sail Kampen 2024 groots feest met onder andere Jan Smit

Algemeen

KAMPEN - Bij een groots evenement horen grootse artiesten. Daarom kan het publiek tijdens Sail Kampen 2024 een aantal muzikale en culturele klappers tegemoet zien, vertelt Jac Ruiten. Hij is verantwoordelijk voor de muziek en het entertainment. Grote publiekstrekker van deze editie is Jan Smit.

Het muziekprogramma van Sail speelt zich af van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april. De bands en artiesten treden op op twee grote podia die op het water van de IJssel drijven, ter hoogte van het Van Heutszplein. “Voor het publiek zal dit een spectaculair gezicht worden”, aldus Ruiten.

Jac Ruiten vertelt dat het muzikale aanbod zeer gevarieerd is. “Zo treden er tijdens alle dagen diverse koren op, onder meer met zeemansliederen die een verbinding maken met het nautische verleden van onze stad.” Publiekstrekker is Jan Smit op de vrijdagavond naast Beethoven en de Helene Fisher tributeact. Op zaterdag kunnen de Kampenaren een optreden van pop shantykoor Ancora tegemoet zien. Verder zorgt het Feestteam voor veel sfeer met Nederlandstalige après-ski- en carnavalsmuziek. De bekende volkszangers Django Wagner en Stef Ekkel, een solo optreden van Summerland en de begeleidingsband van alle artiesten maken het programma op de zaterdag compleet.

Sail Kampen was al het grootste Paasevenement van ons land, maar volgend jaar gooit de organisatie er nog een flinke schep bovenop. De komende editie wordt namelijk de grootste ooit. Bezoekers kunnen een toegangsbandje kopen voor 7,50 euro per stuk, zij kunnen hiermee alle dagen naar binnen. Meer weten? Ga naar www./visitkampen.nl en zoek op sailkampen.

De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 7 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 9 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 11 uur geleden
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 23 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
Ekatarina Levental
Muziektheater 'De Weg' van Ekaterina Levental in Nicolaaskerk Dwingeloo Cultuur 6 mei, 19:00
Blokzijl
Blokzieligers welkom op de ALV van Plaatselijk Belang Blokzijl Steenwijkerland 6 mei, 17:00
Afbeelding
Fietser lichtgewond na aanrijding op rotonde naar A32 in Steenwijk Algemeen 6 mei, 15:15