Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Reisblog van Kitty: Costa-reis deel 1

Column

De vakanties liggen weer achter ons. Werk, school en andere activiteiten nemen ons weer volop in beslag. De gedachten van Kitty den Heeten gaan terug naar februari van dit jaar. Samen met ‘haar B.’ trok ze zes weken langs de kust van Spanje in een oude caravan. In ongeveer vijf afleveringen zal zij de Costa-reis delen met de online lezers van ‘De Kop’.

Zaterdag 29 januari 2022, Cahors, Frankrijk. Om 6.00 uur vanmorgen onze eerste reisdag naar het zuiden (vanuit Steenwijkerland). Goed 1100 kilometer afgetikt. Vrijwel de hele dag genoten van ‘mistig weer’. Voelt net als thuis. Maar bij de eindstreep van vandaag (Cahors) klaarde de lucht op. Rust en ruimte op de Franse wegen. Fijn. Zondag 30 januari, Capmany, Spanje8.15 uur vertrokken na ‘n goede nachtrust in een simpel hotelletje. Bij een tankstation in de buurt van Narbonne werd Mocro-Bertje door drie douaniers aan een kort verhoor onderworpen. Maar zijn antwoorden waren plausibel en de auto werd gelukkig niet leeggehaald voor verder onderzoek (ik was ff koffie halen). 

Branding

Rond de middag de caravan opgepikt en op kleine camping in de buurt van Figueres neergestreken om uit te zoeken wat er minimaal meegaat. De rest gaat in de opslag.
Overmorgen gaan we 400 km naar het zuiden. 18C vandaag met tramontane. Zon en wind.Dinsdag 1 februari, Benicàssim: Het was weer even wennen om gevolgd te worden door je eigen huis, met name door de flinke wind. Zouden vrachtwagens om kunnen waaien? Ik denk ‘t wel :-) nou, ik weet het bijna zeker….
Om half vier gearriveerd op de camping (70 meter van zee!) We kunnen de branding horen! Heerlijk geluid. Geen grote plaatsen, wel zonnige plekken. Niet druk. 20C geen wind. Om half acht in de morgen is het hier al licht! In Steenwijkerland komt de zon pas rond 08.50 op...

Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 18 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 19 uur geleden