Disisit zingt het openingsnummer: 'Meemaken of niet' van Yentl en De Boer
Disisit zingt het openingsnummer: 'Meemaken of niet' van Yentl en De Boer Foto: René Wiegmink

Volop kunst en cultuur in Steenwijkerland: Disisit brengt DisKoffer

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJKERLAND - Afgelopen weekend was er volop kunst en cultuur te beleven in Steenwijkerland. Van een muziekfestival in Sint Jansklooster tot een theaterkoor in De Meenthe in Steenwijk. 

In Sint Jansklooster genieten maar liefst 2000 mensen van de Special Edition van het Barskopfeest met optredens van onder andere The Euros en Het Feestteam. Negen twintigers die elkaar van Keet Barskop kennen, organiseren dit festijn. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus. Daar is vrijdag de tentoonstelling ‘Stien Eelsingh en Piet Zwiers – een dubbelportret’ geopend. Een dag later viert het Christelijke Mannenkoor Steenwijk in de grote zaal van De Meenthe zijn 75-jarige jubileum. Het 65 leden tellend koor brengt een feestelijk en gevarieerd programma van gospel, religieuze en populaire muziek. Zangeres en cabaretière Karin Bloemen is hier te gast.

Twee volle zalen voor Disisit

Disisit geeft zaterdagavond en zondag voor volle zalen acte de présence in het Vestzaktheater van De Meenthe. Daar brengt het 15-leden tellende theaterkoor uit Zuidveen een wervelende show met de titel ‘DisKoffer’. De show gaat over ons. Dat we allemaal verschrikkelijk druk zijn en veel dingen te doen hebben op een dag. Al doende komen we er achter dat veel verwachtingen niet reëel zijn. Het resultaat is een contrastrijk geheel. Popliedjes, zoals ‘Uptown Funk’ en ‘Empire State of mind’ wisselen de vrouwen af met solo’s, een klassiek intermezzo van begeleider Yaroslav Kolpakoff en cabaretliedjes van Gentle en De Boer. Bij het zeemanslied ‘The Wellerman’ verlenen twee accordeonisten hun medewerking. Het koor heeft veel aandacht geschonken aan de choreografie, kleding en attributen. Het vertoonde filmpje over een ‘Dag aan het strand’ krijgt veel bijval van het publiek. Het programma is mooi in balans en laat zien dat het theaterkoor steeds professioneler voor de dag komt.

Disisit
Disisit
Disisit