Miranda van Kralingen
Miranda van Kralingen Foto: Aangeleverd

Masterclasses met zangeres Miranda van Kralingen

Cultuur

VOLLENHOVE - ‘Uniek, virtuoos en spectaculair,’ zo wordt Miranda van Kralingen gekwalificeerd. Ze is niet alleen een groot zangtalent, maar ook een voortreffelijke pedagoge. Op 7 en 8 oktober komt ze naar het schilderachtige landgoed de Oldenhof om daar opnieuw masterclasses te geven. Deze openbare lessen, die worden afgesloten met een concert, zijn uiterst boeiend voor iedere muziekliefhebber. Als zangeres is ze te horen tijdens het openingsconcert van Blokzijl Klassiek op 15 oktober in de Grote Kerk van Blokzijl.

De status en kwaliteiten van Miranda van Kralingen hebben nauwelijks toelichting nodig. Ze heeft internationale bekendheid als vertolkster van operarollen en het klassieke lied en kreeg uit de handen van José Carreras de Diamond Tulip Award voor haar vocale prestaties in binnen- en buitenland.

In de schitterend gerestaureerde zaal van de Oldenhof laat Miranda van Kralingen vijf zangtalenten kennis maken met de geheimen van de echte zangkunst en van de interpretatie. De zangeres zelf was in de jaren tachtig een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf (zie www.mirandavankralingen.nl).

Deelnemers

De deelnemers komen uit de VS, Amsterdam, Rotterdam en Groningen en ze worden begeleid door pianiste Victoria Dmitrieva. De vijf laten muziek horen van onder anderen Händel, Mozart, Weber, Schumann, Brahms, Debussy, Puccini, Ravel, Kurt Weill en Michel Legrand. Het is een heel mooi en afwisselend programma. 

De eerste reeks masterclasses begint op zaterdag 7 oktober om 9.30 uur en de tweede om 13.50 uur. Op zondag volgt de derde serie, die ook om 9.30 uur begint. Het slotconcert – met een optreden van alle deelnemers – is op zondagmiddag en begint om 15.30 uur. Beide dagen bestaat de mogelijkheid op het landgoed te lunchen. Tijdens de koffie- en lunchpauzes kan iedereen genieten van de tuin en het park. Het adres van de Oldenhof is Oppen Swolle 7 in Vollenhove.

Kaartjes kunt u bestellen bij: 

Tine Nouwen 06-53924396, cmcmnouwen@gmail.com en
Eva Schepers, 0527-202988, eva.schepers.kipp@gmail.com 


Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10