Nathalie Baartman
Nathalie Baartman Foto: Femke Teussink

In De Meenthe: Nathalie Baartman overrompelt heel Nedersaksië met de Twentse Fadooooo

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe kun je de komende week dansen op de southern rock van JakeDogs tijdens het Vrijdagavond Vestzakconcert. The LSB Experience speelt de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young, en Edwin Evers speelt eigen werk. Martijntje Smits geeft een lezing over maatschappelijke patstellingen over nieuwe technologie, en Nathalie Baartman brengt humor en muziek in Twentse stijl.

The LSB Experience
Op vrijdag 23 februari om 20.00 uur hoor je prachtige samenzang en vocal harmonies in ‘Songs of Crosby, Stills, Nash & Young’. The LSB Experience neemt je mee in een (her)beleving van de muziek van de folkrockband CSN&Y. Ook spelen zij solonummers van de heren en van hun eerdere bands als The Hollies, Buffalo Springfield en The Byrds, aangevuld met mooie verhalen en publieksinteractie.

Vrijdagavond Vestzakconcert van JakeDogs
Op vrijdag 23 februari om 21.30 uur treedt JakeDogs op tijdens het Vrijdagavond Vestzakconcert. De band staat ‘on fire’ wanneer ze southern rock spelen: een combinatie van rock en country. Verwacht muziek van Dan Baird, The Georgia Satellites, John Hiatt, The Rolling Stones, The Black Crowes, Blackberry Smoke en Creedence Clearwater Revival. Tijdens dit staconcert is de bar geopend.

Edwin Evers
Op dinsdag 27 februari om 20.00 uur is de reprise van de muziektheatershow ‘Edwin speelt zichzelf’ te zien. De voorstelling is uitverkocht.

Martijntje Smits
Op woensdag 28 februari om 20.00 uur brengt het Filosofisch Café een lezing van techniekfilosoof en ingenieur Martijntje Smits. Ze vertelt over haar ‘monstertheorie’ over technische innovaties en het historisch patroon van daaropvolgende kritische verhalen, waarin dezelfde technologieën die voorspoed beloven, worden verguisd en verafschuwd als bedreiging voor natuur en beschaving.

Nathalie Baartman
Op donderdag 29 februari om 20.00 uur brengt cabaretière Nathalie Baartman begeleid door drie muzikanten de Twentse Fadooooo naar het theater. Van Herman Finkers leerde ze dat het Twents zich uitstekend leent voor liedjes, omdat de taal klanken kent die om te zingen zijn. ‘De Bössels van Baartman’ is een Twents klankenbad met een hoop humor en een grillig verhaallijntje over de liefde.

Ook te zien: ’t Aol’ Volk op vrijdag 1 maart, Gregory Page op vrijdag 1 maart, Slagerij Van Kampen op zaterdag 2 maart (uitverkocht), Anansi de spin (4+) op zondag 3 maart, Joost Oomen op dinsdag 5 maart, Rosa da Silva op woensdag 6 maart, Barrie Stevens op woensdag 6 maart, Tjitske Reidinga op donderdag 7 maart, Chris Verlaan op donderdag 7 maart.

Ga voor meer informatie en kaarten naar demeenthe.nl.

Jake Dogs
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10