Wilma Wuite
Wilma Wuite Foto: Aangeleverd

Gieterse schrijver genomineerd voor boekenprijs Indie Awards

Cultuur

GIETHOORN - Wilma Wuite uit Giethoorn bracht in 2023 het boek ‘IJskelder’ uit. Nu is het boek genomineerd voor de Indie Awards, de jaarlijkse boekenprijs voor Nederlandstalige schrijvers die zelf hun boeken uitgeven. Er worden zowel juryprijzen als publieksprijzen uitgereikt.

“Als Berend op een avond thuiskomt is zijn vrouw Cecile spoorloos verdwenen, terwijl de kinderen in bed liggen. Met haar is ook de hond en de punter verdwenen. De volgende dagen laat Cecile in onduidelijke berichten aan hem en hun oudste zoon weten dat ze met rust gelaten wil worden. Maar dan komt Berend erachter dat ze een groot geheim voor hem heeft. 

Wanneer de berichten schaarser worden slaat Berends initiële boosheid om in bezorgdheid. Is Cecile wel vrijwillig vertrokken? Hij begint een zoektocht, maar in plaats van antwoorden komen er alleen maar vragen bij. 

Het was best spannend om een mysterie te schrijven tegen de achtergrond van mijn eigen woonplaats, maar tegelijkertijd heel vertrouwd. Ook voor lezers uit de omgeving is het een reis langs bekende plekjes en ik krijg leuke reacties,” aldus Wuite.

Voor de publieksprijzen kunnen mensen de hele maand maart hun stem uitbrengen via de site van de Indie Awards. Natuurlijk hoopt Wuite dat mensen dat massaal zullen doen.

De Indie Awards worden op 8 juni uitgereikt in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.theindieawards.nl


Foto: Boekcover IJskelder

Afbeelding
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 14 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 17 uur geleden