Monique ter Beeke en Bob de Bakker ontvangen de cheque van Cor de Bruin in aanwezigheid van Els ten Berge en Fred Kerkkamp.
Monique ter Beeke en Bob de Bakker ontvangen de cheque van Cor de Bruin in aanwezigheid van Els ten Berge en Fred Kerkkamp. Foto: Harry Braam

MC De Stoomfiets sponsort de Groene Wensboot

Ingezonden Ingezonden

Motorclub De Stoomfiets heeft woensdag een cheque van 500 euro uitgereikt aan de Groene Wensboot. 

“Onze club wil ook anderen ondersteunen die niet zo gemakkelijk als wij erop uit kunnen gaan en van onze mooie omgeving genieten”, zegt Cor de Bruin van MC De Stoomfiets. “De Groene Wensboot voldoet daaraan helemaal. Door de inzet van vrijwilligers, kunnen ook mensen met een beperking het waterrijke gebied in de Kop van Overijssel ontdekken” vervolgt hij.

De cheque werd door hem in aanwezigheid van Els ten Berge en Fred Kerkkamp overhandigd aan Monique ter Beeke en Bob de Bakker van de Groene Wensboot.

“Onze organisatie draait geheel op vrijwilligers” vertellen Monique en Bob. Zij vervolgen: “Door Corona heeft de boot 2 jaar stil gelegen. Deze gift is dan ook bijzonder welkom. Na 2 jaar is duidelijk dat het niet vanzelfsprekend dat de gasten weer toestromen. Deze donatie zullen we dan ook gebruiken om de boot te promoten bij de doelgroep”.

De Groene Wensboot is een fluisterboot voor mensen die aan een (elektrische) rolstoel of bed zijn gebonden. Zij kunnen via de personenlift gemakkelijk aan en van boord komen.

De boot is gelijkvloers en heeft een sanitaire ruimte met toilet, wastafel, verstelbare verzorgingstafel en tillift. De boot biedt plaats aan 10 gasten, waarvan maximaal 2 mensen in een rolstoel of 1 persoon op een rolbed.

Informatie over de Groene Wensboot is te vinden op www.groenewensboot.nl.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 13 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 21 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54