Monique ter Beeke en Bob de Bakker ontvangen de cheque van Cor de Bruin in aanwezigheid van Els ten Berge en Fred Kerkkamp.
Monique ter Beeke en Bob de Bakker ontvangen de cheque van Cor de Bruin in aanwezigheid van Els ten Berge en Fred Kerkkamp. Foto: Harry Braam

MC De Stoomfiets sponsort de Groene Wensboot

Ingezonden Ingezonden

Motorclub De Stoomfiets heeft woensdag een cheque van 500 euro uitgereikt aan de Groene Wensboot. 

“Onze club wil ook anderen ondersteunen die niet zo gemakkelijk als wij erop uit kunnen gaan en van onze mooie omgeving genieten”, zegt Cor de Bruin van MC De Stoomfiets. “De Groene Wensboot voldoet daaraan helemaal. Door de inzet van vrijwilligers, kunnen ook mensen met een beperking het waterrijke gebied in de Kop van Overijssel ontdekken” vervolgt hij.

De cheque werd door hem in aanwezigheid van Els ten Berge en Fred Kerkkamp overhandigd aan Monique ter Beeke en Bob de Bakker van de Groene Wensboot.

“Onze organisatie draait geheel op vrijwilligers” vertellen Monique en Bob. Zij vervolgen: “Door Corona heeft de boot 2 jaar stil gelegen. Deze gift is dan ook bijzonder welkom. Na 2 jaar is duidelijk dat het niet vanzelfsprekend dat de gasten weer toestromen. Deze donatie zullen we dan ook gebruiken om de boot te promoten bij de doelgroep”.

De Groene Wensboot is een fluisterboot voor mensen die aan een (elektrische) rolstoel of bed zijn gebonden. Zij kunnen via de personenlift gemakkelijk aan en van boord komen.

De boot is gelijkvloers en heeft een sanitaire ruimte met toilet, wastafel, verstelbare verzorgingstafel en tillift. De boot biedt plaats aan 10 gasten, waarvan maximaal 2 mensen in een rolstoel of 1 persoon op een rolbed.

Informatie over de Groene Wensboot is te vinden op www.groenewensboot.nl.

Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00