Wedstrijdmoment in Zuidwolde
Wedstrijdmoment in Zuidwolde Foto: Lo Dijkstra

Bittere teleurstelling voor vv Steenwijk Old Stars: ‘Het kampioenschap kunnen we nu wel vergeten’

· leestijd 1 minuut Sport

ZUIDWOLDE - De Old Stars van vv Steenwijk zijn diep teleurgesteld. Op donderdag 2 maart verloren de 60-plussers in de Walking Footballcompetitie van Vitesse’63 en HZVV. “We waren koploper, maar kunnen het kampioenschap nu wel vergeten,” zegt speler Frans van der Velden.

Het ziet er van te voren nog wel zo goed uit. De Old Stars staat fier aan kop van de ranglijst van de acht teams. “We hadden ons er veel van voorgesteld, misschien wel winnen of anders een gelijk spel en dan had het kampioenschap ons niet meer kunnen ontgaan,” verwoordt Van der Velden. Het loopt echter anders. In de eerste wedstrijd lopen de rood-witten tegen een stug verdedigend Vitesse’63 op. “Dat is een heel fysieke tegenstander, die met vijf man voor de goal blijft hangen, loerend op een foutje van ons,” schertst de aanvaller. Dat foutje kwam er en na een snelle counter staat het 1-0. Hoewel vv Steenwijk de beter voetballende ploeg is, lukt het niet om ook zelf een goal te maken.

De frustratie van de eerste cruciale wedstrijd botvieren de spelers op hun volgende tegenstander Dedemsvaart. In de twintig minuten speeltijd krijgt dat team maar liefst 16 goals om de oren. Zes daarvan maakt Van der Velden en eveneens zes Jan Brouwer. De verliezer gaf als reden voor het verlies dat het drie belangrijke spelers miste.

De derde wedstrijd tegen HZVV uit Hoogeveen wordt een herhaling van de eerste. Van der Velden: “Het was hetzelfde liedje, een goed verdedigd team, dat maar twee keer op de goal schoot, maar wel heel efficiënt was: 2-0.” 

Tweede plaats

In de ranglijst is vv Steenwijk nu gezakt naar de tweede plaats met 25 punten uit 12 wedstrijden. Vitesse’63 is nu koploper met 30 punten. Dat team won donderdag alle drie wedstrijden tegen Dedemsvaart, IJVV (IJsselmuiden) en FC Meppel. HZVV staat derde met eveneens 25 punten, maar een minder goed doelsaldo. De Hoogeveners wonnen ook van Sport Vereent en speelden gelijk tegen IJVV. FC Meppel pakte ook weer de nodige punten dankzij overwinningen op Zuidwolde en Dedemsvaart. Daarnaast was er de eerste overwinning voor rodelantaarndrager Zuidwolde dat de Friezen van SportVereent uit Oldeberkoop op een 1-0 nederlaag trakteerde en door een beter doelsaldo Dedemsvaart passeerde.

Laatste ronde in Oldeberkoop

De vijfde en laatste competitieronde is op 24 maart in Oldeberkoop. “We kunnen dan alleen nog strijden voor de tweede plek,” besluit Van der Velden. Als de OldStars dat halen, zouden ze hetzelfde resultaat behalen als vorig jaar. Vitesse’63 was toen kampioen en heeft goede papieren dat kunstje te herhalen.

De huidige stand is: 1. Vitesse ’63 (30), 2. Steenwijk (25), 3. HZVV (25), 4. YVV (21), 5. FC Meppel (16), 6. Sport Vereent (13), 7. Zuidwolde (4) en 8. Dedemsvaart (4).

Door Lo Dijkstra en Hilda Knol

Wedstrijdmoment in Zuidwolde