Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tweede editie Kom-naar-de-club-dag wederom groot succes

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Afgelopen zondag vond bij Mixed Hockey Club Steenwijk de Kom-naar-de-club-dag plaats. Het was de tweede keer dat MHC deze dag voor de jeugd tot en met 12 jaar uit de gemeente Steenwijkerland organiseerde. De opkomst lag dit jaar wat lager dan vorig jaar, maar met een kleine 70 kinderen was er opnieuw veel plezier en vertier te vinden bij MHC op Sportpark Nieuwe Gagels.

Om 10.00 uur begonnen de kinderen met een warming up onder leiding van Janita Kist van de gemeente. Alle heupen werden los gedanst en de benen werden gerekt en gestrekt. Vervolgens werden de kinderen ingedeeld in vier leeftijdsklassen om per groep verschillende spelactiviteiten te doen. De meeste kinderen die aanwezig waren, hadden geen hockeyervaring. Maar dit was voor deze ochtend ook niet nodig. Alle spelactiviteiten waren hier op aangepast.

Knotshockey

Zo startten de allerjongste kinderen van 4 en 5 jaar op de stormbaan. Voor sommigen was dit nog best spannend en hadden nog wat hulp nodig. Anderen renden en sprongen zo de stormbaan over. De groep 6- en 7-jarigen begonnen met een potje knotshockey: lekker met twee teams achter een zachte bal met zachte knots aan rennen en proberen te scoren bij de tegenstander. De 8- en 9-jarigen speelden het spel fortnight na. Verdeeld in twee teams, probeerden de kinderen met nerf-pistolen elkaar te raken en uit te schakelen. Samenwerken met elkaar was hierbij van groot belang. De oudste groep kinderen van 10 tot en met 12 jaar kregen hockeytechniektraining en moesten een parcours met stick en bal afleggen. Na een minuut of 25 werd er telkens door gewisseld, zodat elke leeftijdsgroep bij elke spelactiviteit aan de beurt kwam.

Cooling down

Spelers van het heren 1-team en het bestuur van MHC ondersteunden de spelactiviteiten. De jongste jeugdcommissie zorgde voor genoeg ranja, koek en cake. Rond 12.00 uur sloot Janita Kist af met een cooling down, door samen te dansen op het koningslied van dit jaar. Tevreden vertrokken de kinderen met hun ouders richting huis, uiteraard nadat de kinderen een ijsje hadden gekregen. De heren vertrokken vervolgens met de rest van het seniorenteam naar Almelo, om daar ‘s middags hun competitiewedstrijd te spelen.

Afbeelding
Afbeelding
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 22 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31