De krachttoestellen staan in een cirkel opgesteld -
De krachttoestellen staan in een cirkel opgesteld - Foto: Aangeleverd

Sporthuus Giethoorn introduceert E-Gym: ‘Wij zijn de eerste in de regio’

· leestijd 1 minuut Sport

GIETHOORN - Electronic Gym of kortweg E-Gym is een nieuwe fitnessrage. Sporthuus Giethoorn, dat haar deuren begin januari heeft geopend, introduceert E-Gym als eerste in de gemeente Steenwijkerland. “Heel vooruitstrevend voor een klein dorp, zoals Giethoorn.”

In de gloednieuwe sportschool staan acht verschillende krachttoestellen met een display in een cirkel opgesteld. Eigenaar Wim van der Heide (53) legt uit dat je op ieder toestel een andere spiergroep kunt trainen. Voordat de sporters beginnen kunnen zij of een instructeur het persoonlijke doel instellen, bijvoorbeeld afvallen of krachtiger worden. De slimme toestellen bepalen op basis daarvan en de persoonlijke gegevens van de sporters de intensiteit, herhaling, duur en snelheid van de oefening. Ook de zitpositie en het trainingsgewicht worden automatisch bijgehouden.  

Meten is weten

”Via het display krijgt de sporter instructies. Alles wordt opgeslagen op een polsbandje en een app op je mobiele telefoon, want meten is weten,” zegt Van der Heide. “We kijken daarbij niet naar leeftijd in jaren, maar naar de werkelijke leeftijd op grond van fitheid.” Hij neemt zichzelf als voorbeeld. “Als uit testen blijkt dat ik 60 ben, dan is er werk aan de winkel.” Natuurlijk is het met het klimmen van de jaren onvermijdelijk dat de kracht afneemt, maar door training kun je ervoor zorgen dat de curve zo flauw mogelijk naar beneden afbuigt.

Dertig minuten

Van de Heide vertelt verder dat E-Gym in Duitsland is ontstaan en deze regio alleen nog maar in Heerenveen en Meppel wordt aangeboden. In Steenwijkerland is zijn sportschool in Giethoorn de eerste, wat hij heel vooruitstrevend vindt voor het waterdorp. Van der Heide vervolgt: “E-Gym is heel geschikt voor mensen die weinig tijd hebben. Een workout duurt maar dertig minuten.” De sporters kunnen thuis verder oefenen, want ze krijgen huiswerk mee. De Gietersen die het Sporthuus bezoeken zijn enthousiast over E-Gym. “We zijn overweldigd en verrast door de groei, maar liefst 70% van onze bezoekers beoefent al E-Gym,” aldus Van der Heide. Hij benadrukt dat het Sporthuus daarnaast nog een breed aanbod heeft, zoals powertraining. Zie sporthuus.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.