Sandra Lampe en Ronnie Venema
Sandra Lampe en Ronnie Venema Foto: Adri van Sleen

Voetbalvereniging d’ Olde Veste ‘54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd

· leestijd 1 minuut Sport Insta-Dekop

STEENWIJK - Voetbalvereniging d’ Olde Veste ‘54 heeft met SC Heerenveen een Sportief Partnerschap afgesloten. Dit betekent dat de Friese profclub ondersteuning gaat bieden bij het ontwikkelen van de jeugdtak van de Blauwgelen. Ronnie Venema, coördinator Sportief Partnerschap van SC Heerenveen en Sandra Lampe, voorzitter van Olde Veste, hebben op zaterdag 13 april beiden hun handtekening gezet onder de overeenkomst.

Venema legt uit dat het Sportief Partnerschap veel voordelen biedt aan amateurclubs. Met 45 voetbalverenigingen in Friesland en daarbuiten heeft SC Heerenveen als zo’n overeenkomst afgesloten. “Olde Veste krijgt de beschikking over een app die de jeugdtak ondersteunt,” aldus Venema. Deze app voor jeugdtrainers is tot stand gekomen met VTON. Dat platform biedt voetbaloefenstof en een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. 

Sponsorloop

Verder houdt het Sportief Partnerschap in dat een consul van SC Heerenveen zes themabijeenkomsten in het Abe Lenstra Stadion en twee workshops gaat geven bij Olde Veste. Verder zijn er collectieve activiteiten en kan de club meeprofiteren van kaartenacties en de seizoenkaartverkoop van SC Heerenveen. Ook is het op 15 mei een Sponsorloop in het stadion van SC Heerenveen, waaraan de jeugd van Olde Veste mee kan doen. Venema: “De opbrengst van deze en andere acties kan de club weer investeren in de eigen jeugdopleiding.” 

Investeren in de jeugdopleiding

René Jongbloed, bestuurslid jeugdopleiding van Olde Veste, verwacht dat het Sportief Partnerschap de jeugdopleiding een impuls zal geven. “In 2012 heeft Olde Veste de Rinus MIchels Award gewonnen voor onze goede jeugdopleiding. Maar daarna heeft onze jeugdopleiding wat aan kwaliteit ingeboet. Sinds twee jaar zijn we weer aan het investeren in onze jeugdopleiding, waarvan het Sportief Partnerschap een uiting is,” legt hij uit. Jongbloed denkt dat de club veel kan leren van SC Heerenveen. “Die club heeft een grote regionale uitstraling en goed zicht op wat er in de regio speelt.” Met de kennis en ervaring kan de club de jongens beter opleiden, zodat ze later in het eerste en tweede herenelftal mee kunnen doen. Jongbloed benadrukt dat het Sportief Parnerschap ook ten goede zal komen aan de meisjesteams. “De app is ook voor de trainers van de meisjesteams en we gaan het meisjesvoetbal volledig integreren in de jeugdopleiding.”

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 10 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 12 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 12 uur geleden