Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK

Sport

VAASSEN - Zaterdag 13 april zijn Heleen, Britta en Isa afgereisd naar Vaassen voor het ONK (Oost Nederlandse Kampioenschappen). Daar moesten ze het in de D-lijn opnemen tegen 22 andere trio’s. Het niveau was erg hoog en dus ook heel spannend of ze zich überhaupt konden plaatsen voor de halve finale van het NK. Nadat alle teams geweest waren werd duidelijk dat ze als gedeelde 8e zijn geëindigd, met 23.010 punten. Er kwamen 10 teams in aanmerking op doorstroming dus mogen ze meedoen met de halve finale NK. Dit wordt gehouden op 25 en 26 mei in Oss of op 1 juni in Zwolle, dus voor nu nog even doortrainen om de oefening nog mooier en beter te maken.

Voordat Isa haar acro-oefening mocht laten zien in Vaassen is ze die ochtend eerst nog afgereisd naar Nieuwleusen voor haar turnfinale meerkamp niveau 5. Ze had zich er na de voorrondes in november en januari voor geplaatst en mocht nu in de finale laten zien wat ze in huis had op sprong, brug, balk en vloer. Met een puntentotaal van 47.350 heeft ze een 10e plaats weten te behalen.

Tijdens het ONK van 6 april in Hellendoorn heeft het damespaar Wende en Lis zich ook geplaatst voor de halve finale van het NK. Het Trio Lisa, Rachel en Jolijn staat eerste reserve, dus nog even afwachten of ze door mogen.

Op 20 april mag SV Giethoorn SE in samenwerking met Advendo Steenwijk de GO-CUP van acro organiseren in de Waterwyck te Steenwijk. 


.Links: Wende en Lis, rechtsonder: Heleen, Britta en Isa, rechtsboven: Isa - Foto: Aangeleverd