Leo van Berkel (rechts) en Jan Ruiter
Leo van Berkel (rechts) en Jan Ruiter Foto: Hilda Knol

Bandenwisselweken bij Van Berkel Banden en Autoservice

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

TUK- Het zijn weer de Bandenwisselweken bij Van Berkel Banden en Autoservice. Maak daarom nu een afspraak, dan rijd je straks veiliger de winter in.

Mede-eigenaar Nick van Berkel legt uit dat het nú de tijd is om je banden te wisselen. “Zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt, zorgen winterbanden voor meer grip en veiligheid bij winterse weersomstandigheden, zoals sneeuw, vorst en ijzel.” In alle wintersportlanden zijn trouwens winterbanden verplicht. Mocht je deze winter niet naar het buitenland gaan en in Nederland weinig kilometers rijden, dan kan Nick vierseizoenenbanden aanraden. In alle andere gevallen loont het zeker om de banden te wisselen. “Omdat het dit jaar lang warm is geweest, zijn de bandenwissels in november laat op gang gekomen, we verwachten dat onze klachten nog tot half januari afspraken zullen maken,” vertelt eigenaar Leo van Berkel. Dat karwei duurt niet lang, je kunt erop wachten met een kop koffie erbij. 

De zomerbanden slaat Van Berkel in zijn eigen magazijn op, waar ze droog en beschermd liggen. In maart of april, als de temperatuur weer boven de 7 graden komt, kun je de winterbanden weer laten omwisselen naar zomerbanden. Van Berkel kan heel veel bandenmerken leveren, waarbij Goodyear, Vredestein, Michelin en Hankook het meest over de toonbank gaan. “We hebben ook winterbanden speciaal voor elektrische auto’s,” voegt Leo toe. Hij wijst ook nog op het Vector Protector programma. Dat biedt één jaar volledige garantie bij aankoop van twee of vier Goodyear vierseizoenenbanden.

Het autobedrijf heeft ruimte voor nieuwe klanten. Autobezitters van alle merken, inclusief elektrische auto’s, zijn welkom voor bandenwissels, maar ook onderhoud, reparaties en APK-keuringen. Maak een afspraak op www.vanberkelbanden.nl of bel 085-0068730. Het adres is Roomweg 6 in Tuk.

Dit is een partnerbijdrage van Van Berkel Banden en Autoservice

Janno Post met zijn zoon bij de nieuwe regenton en lavendelhaag
Lente! Tegels eruit, groen in de tuin in Westerveld Westerveld 5 uur geleden
Jan de Weerd van Brouwerij 1
Biljartvereniging Steenwijk speelt twee wedstrijden: gelijkspel en verlies. Sport 6 uur geleden
Weidevogelboer van het jaar Harry Sol krijgt de plaquette uitgereikt door voorzitter Hans de Lange
Vogelwacht IJsselham kiest Harry Sol uit Zuidveen tot Weidevogelboer van het jaar 2023 en neemt afscheid van bestuurslid Ton Fleer Steenwijkerland 7 uur geleden
Zaanzang, Verzetstraat 10, Koog aan de Zaan
VORK Kunstlezing op 12 maart: Marc Ruygrok in gesprek met Tijs Goldschmidt Cultuur 8 uur geleden
Willie Schilder zingt al vanaf zijn tiende jaar -
Willie Schilder brengt single en videoclip uit: Feesten in de kroeg Cultuur Insta-Dekop 10 uur geleden
Ensemble Himmelsburg
Serie Passie voor Bach brengt zondag 'cafémuziek' in Grote Kerk Steenwijk Cultuur 10 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.