Afbeelding
Foto: Wilbert Bijzitter

Kleurrijk gala eindexamenkandidaten RSG Tromp Meesters en SG Eekeringe

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Een shovel, brandweerauto, roomkleurige Volkswagen Kever, tractor of golfkar. In allerlei voertuigen komen woensdagavond 19 april de eindexamenkandidaten van RSG Tromp Meesters de Markt in Steenwijk opgereden. “Even de shine pakken.”

Het is wel wat kil op de Markt woensdagavond, maar dat mag de pret niet drukken. Het vele publiek werkt hartverwarmend voor de leerlingen. Tegen achten arriveren de havo-leerlingen Lotte Markwat (16), Hillene Madhuizen (17) en Willem van Doorn (18) in een olijfgroene Jaguar XJ. “Heel speciaal om hier opgedoft aan te komen, terwijl vrienden en familie ons hier opwachten,” reageren ze. De meiden dragen prachtige kleurige galajurken die ze in een speciale galawinkel in Groningen hebben gekocht. Willem leent zijn outfit (donkerblauwe broek en wit overhemd) van zijn vader. 

Ook Michel Stok (17) en Roan Kienhorst (17) lopen strak in het pak. “In De Wijk gehaald,” vertellen ze. Beiden vinden het gala heel bijzonder. “Even de shine pakken en in het middelpunt staan,” zeggen de havo-leerlingen. Roan laat zich vervoeren in een Audi en Michel in een Rolls Roys. 

Jannes Mulder presenteert het gala. De laatste drie voertuigen laten even op zich wachten. “De laatste is heel spectaculair,” kondigt Mulder aan. Daar is geen woord aan gelogen. Een jeep trekt een lange aanhanger met daarop een platbodem van De Wetering Botenbouw. De zes leerlingen gebruiken de trap niet, lenig springen ze uit de boot. Een grote stoet verkeersregelaars komen als laatste op de Markt aan. De meeste leerlingen zijn dan al richten de Buze vertrokken. Ze gaan nog even lekker feesten met klasgenoten en leraren, voordat de examens beginnen. 

Op donderdagavond is het de beurt aan de eindexamenkandidaten van SG Eekeringe.

Afbeelding
Afbeelding
Nils, Sem en Ivar voor een zwarte Audi
Marnik, Diasz, Jorrit, Kris, Martijn en Jaap komen in een platbodem
Platbodem
Alicia, Vincent, Minke en Lynne arriveren in een oranje stint van kinderopvang Woldkasteel
Tot slot de verkeersregelaars