Satelietbeeld van Puttgarden naar Rodby
Satelietbeeld van Puttgarden naar Rodby Foto: NASA

Met video: De Noordwesthoek geeft lezing over Fehmanrnbelt Tunnel tussen Duitsland en Denemarken

Steenwijk

STEENWIJK - Peter N.W. Verhoef geeft een lezing bij de geologiewerkgroep van de de KNNV-vereniging De Noordwesthoek met als titel ‘Ingenieursgeologie Fehmarnbelt tunnel project’. Leden en niet-leden zijn welkom op dinsdagavond 14 november in zaal 3 van De Meenthe.

Peter N.W. Verhoef is ingenieursgeoloog en werkzaam geweest bij TU Delft en Boskalis. Zijn lezing zal gaan over het uitgebreide offshore grondonderzoek dat gedaan is bij de voorbereiding van dit grote project, een 17 km lange afgezonken tunnel tussen Puttgarden (Duitsland) en Rodby (Denemarken). Ook gaat Verhoef in op het grondonderzoek dat speciaal voor de voorbereiding van het baggerwerk is gedaan door de baggeraannemers en de interpretatie daarvan. Duidelijk zal worden hoe geologie hierbij een grote rol speelt en met name kennis van glaciale afzettingen. De bouw van het project is in volle gang en kan hier gevolgd worden.

Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 2. Aanvang: 19.30 uur.

Bekijk hieronder een video over de bouw van de tunnel: 

Afbeelding
De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk: Zorg voor een gezond binnenklimaat Steenwijkerland 5 uur geleden
Afbeelding
Donderdag 30 mei a.s.: speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 7 uur geleden
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 8 uur geleden