Monica en Roel met hun grote collectie sportprijzen
Monica en Roel met hun grote collectie sportprijzen Foto: Aangeleverd

Monica’s Sporttiek neemt inventaris Gradabo Sportprijzen over

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

OLDEMARKT – Monica’s Sporttiek heeft per 1 januari de inventaris van Gradabo Sportprijzen uit De Wijk overgenomen. Voor eigenaren Roel en Monica Wijma betekent dat ze daarmee hun collectie bekers en sportprijzen fors hebben uitgebreid en voortaan met de overgenomen graveermachines ook op allerlei producten graveerwerk kunnen aanbrengen. 

“Met de zes overgenomen machines van Gradabo Sportprijzen hebben we nu een complete grafeerstudio,” vertelt Monica. Met deze lasergestuurde machines kunnen Roel en zij nu ook veel verschillende soorten graveerwerk aanbrengen op allerlei soorten materialen. Dus van glas tot kunststof en van hout tot rvs. “Een foto op een spiegel van een clubvoetballer van het jaar, een bedrijfsnaam op een pennenset, een naamplaatje of een babynaam op een kinderbestek,” geeft Monica als voorbeelden van de vele toepassingsmogelijkheden van gebruiks- en cadeauartikelen.

Meer klandizie
De collectie sportprijzen heeft Monica’s Sporttiek ook overgenomen van Gradabo Sportprijzen. Die voegt ze toe aan haar eigen assortiment, dat bestaat uit onder andere bekers, medailles, vaantjes en schalen. Omdat Monica’s Sporttiek al 25 jaar bestaat, is het een gevestigde naam in de regio. Het bedrijf verwacht dit jaar meer klandizie. “We gaan ook de klantenkring van Gradabo in de regio De Wijk en Meppel bedienen,” zegt Monica. Omdat Visscher Sport in Steenwijk vorig jaar is gestopt, helpt zij zijn klanten ook graag aan sportprijzen. Monica hoopt dat de lockdown gauw voorbij is en sportverenigingen weer wedstrijden kunnen organiseren.

‘Goede opvolger’
Gradabo Sportprijzen bestond 40 jaar. Gradabo is een afkorting van : ‘Graveerbedrijf Datema Bosgoed’. Het bedrijf werd in 1983 door Jan Datema opgericht. Na zijn overlijden in 2020 is zijn vrouw Ria nog een tijd doorgegaan. Toen Roel en Monica hoorden dat zij wilde stoppen, zijn zij meteen op haar afgestapt. De ondernemers kwamen snel tot een overeenkomst. “Ria zag in ons wel een goede opvolger,” aldus Monica. In de krant De Wolden zegt Ria: “Graag wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen dat u in ons heeft gesteld. En ik hoop dat u Monica’s Sporttiek eveneens hetzelfde vertrouwen schenkt.”

Monica’s Sporttiek is gevestigd aan de Hoofdstraat 22 in Oldemarkt. Daarnaast en in Havelte runnen Roel en Monica nog twee kledingwinkels. Meer informatie: www.sporttiek.nl