Traptrekkerbaan
Traptrekkerbaan Foto: Hilda Knol

Topdrukte op voorjaarsmarkt bij de Maargies Hoeve

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

KALLENKOTE - Het was topdrukte afgelopen zondag op de voorjaarsmarkt van de Maargies Hoeve. Meer dan 2.000 mensen vermaakten zich er prima in het zonnetje op het erf van de zorgboerderij.

Vooral in de nieuwe boerderijwinkel was het druk afgelopen zondag. Daar moesten de kooplustigen file lopen vanaf de ingang tot de kassa. Het was wel de moeite waard vanwege het uitgebreide aanbod: van chocoladerotsjes tot zuivel van de eigen zorgboerderij en een proeverij met voorjaarssmaken. Op een grasveld in het voedselbos treedt Andere Koek op. Ignas Heuvelink en Daniëlla Snijders voeren een toneelstuk op over prinses Hycinthia vol met cabareteske liedjes voor kinderen en volwassenen over de lente. Kinderen vermaken zich verder prima op de skelterbaan en de mini-verkeerstuin alias traptrekkerbaan. Daar mogen alleen maar landbouwvoertuigen rondrijden onder toeziend oog van een heuse politieagent. 

Loopbrug

Bij de nieuwe ‘openluchtkroeg’ en de Theeschenkerij is het ook overvol. Wachten op een drankje is niet erg, want ondertussen kun je luisteren naar Dreuge Worst uit Giethoorn. Dit is een muziekgroep bestaande uit tien mannen met zeer gevarieerd repertoire. Het is ook leuk om de koeien te bekijken. Speciaal voor hen heeft zorgboer Lu Nijk een doorgang gemaakt naar de weide. De bezoekers van de voorjaarsmarkt kunnen alleen de andere kant van het erf bereiken als ze over een hoge brug lopen. Sommige koeien vinden het nog wel spannend om daaronder door te gaan. De meeste lopen daarom op een drafje naar de wei. 

De vele standhouders doen goede zaken op de voorjaarsmarkt. Het assortiment is breed. Je kunt er tuinspullen, lentedecoratie, boekjes over vogels, lekkernijen, maar ook een middeltjes tegen allerlei lichamelijk klachten kopen.

Duo Andere Koek
Dreuge Worst
Op een drafje onder de loopbrug door
Kalfje knuffelen
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 19 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 20 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 21 uur geleden