Invaller Leon Hertong vecht voor de bal
Invaller Leon Hertong vecht voor de bal Foto: Jacob Westra

Foto- en videoverslag: D’Olde Veste ‘54 sluit 2023 af met een 3-0 overwinning op LSC 1890

· leestijd 1 minuut Sport Insta-Dekop

STEENWIJK - Het weer speelde zaterdag niet mee voor Olde Veste om een mooie pot voetbal op de mat te leggen. Het regent pijpenstelen. Het team doet wel goede zaken tegen LSC 1890 uit Sneek, dat met 3-0 verslagen wordt. Het fotoverslag is van Jacob Westra, de video van Video De Boer.

Olde Veste speelde de eerste helft slordig en LSC probeerde met fysieke krachten de wedstrijd na de hand te zetten. Olde Veste kan het overwicht in de eerste helft niet omzetten in een voorsprong. In de 19e minuut is het wel raak, maar het doelpunt wordt wegens buitenspel door scheidsrechter M. Arends afgekeurd. Na 45 minuten fluit hij direct af voor de rust.

Rode kaart voor LSC

De tweede helft wordt Olde Veste effectiever. In de 56e minuut komt Olde Veste op 1-0 door een droge intikker van Mark Bruintjes. In de 65e minuut krijgt LSC een rode kaart. Een speler houdt de doorgebroken Lars Dijkstra onregelmatig tegen. LSC verdedigt daarna met hand en tand en probeert met enkele uitvallen nog gevaarlijk te worden. In de laatste 10 minuten kan Olde Veste de score nog opvoeren naar 3-0. Juules Kwant scoort uit een corner en Tom Kisjes uit een voorzet van Maikel Toeter.

Olde Veste sluit zo het jaar af met de vijfde overwinning op rij en een tweede plaats achter de koploper ONS Sneek in de 1e Klasse I. De winterstop breekt nu aan voor de blauw-gelen. De eerstvolgende wedstrijd is op 20 januari thuis tegen Jubbega.

“Voor het eerst ben ik in de rust flink boos geworden,” zegt trainer Steven Wuestenenk na afloop in de stromende regen. Hij vindt namelijk dat zijn team niet goed heeft gespeeld omdat het niet scherp was. Wel is hij het met interviewer Menno Mollema eens dat de uitslag terecht is. “De standaardsituaties maakten het verschil, dus dat is mooi.”