Henk Zwiers
Henk Zwiers Foto: Aangeleverd

Henk Zwiers is districtkampioen, maar Henk Raggers gaat naar de Gewestelijke finale

Sport

STEENWIJK - Henk Zwiers van Biljartvereniging Steenwijk is districtkampioen geworden. Hij won de districtfinale bandstoten klein tweede klasse op 2 en 4 april in het clubgebouw François Mingaud. Hiermee heeft Zwiers zich geplaatst voor de Gewestelijke finale op 13 mei in Apeldoorn. Omdat hij dan verhinderd is, neemt clubgenoot Henk Raggers zijn plaats in. Deze Steenwijker eindigde als tweede tijdens de districtfinale.

Zwiers van Biljartvereniging Steenwijk-Auto Veld voerde op dinsdag 2 april na drie wedstrijden de ranglijst aan. Hij won twee wedstrijden en verloor er één. Clubgenoot Raggers volgde op de tweede plaats met twee keer winst en één gelijkspel. Raggers had echter in zijn overwinning op Nico Schwering van Biljartclub de Pol, ver beneden zijn persoonlijk moyenne gepresteerd, hetgeen hem 1 matchpunt minder opleverde.

Na de vierde ronde op donderdagmiddag was Zwiers al zeker van zijn kampioenschap. In een zeer spannende wedstrijd had hij gewonnen van Nico Schwering. De man van biljartclub De Pol uit Zwolle kwam slechts 1 carambole tekort. Raggers moest zijn meerdere erkennen in Jan de Munnik van Ghesellen Emmeloord. In een goed gespeelde wedstrijd van slechts 12 beurten wist Raggers nog wel te winnen van Zwiers. Hiermee stelde hij zijn tweede plaats veilig. 

Einduitslag

1. Henk Zwiers, Biljartvereniging Steenwijk-Auto Veld: 6 matchpunten en moyenne % 1,764 

2. Henk Raggers, Biljartvereniging Steenwijk, 6 matchpunten en moyenne %, 1,155 

3. Rinus Jongman, Biljartvereniging ’t Akkertien, 5 matchpunten en moyenne % 1.606 

Hoogste persoonlijk moyenne: Henk Zwiers: 1,764 met als resultaat, promotie naar de eerste klasse. Hoogste serie: Jan de Munnik, Ghesellen Emmeloord.

Door Henk van Veen

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 5 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 9 uur geleden