Afbeelding
Foto: Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP)

Bewoonster Blokzijl merkt brand in garage op door rookmelder

112

BLOKZIJL - Een bewoonster van een hoekwoning aan de Houtzagerijweg in Blokzijl merkte donderdagmiddag 12 mei omstreeks kwart over vijf een brand op in haar garage. Dit gebeurde nadat ze door een rookmelder was geattendeerd. De vrouw alarmeerde vervolgens de brandweer. 

De brandweerlieden verwijderden bij aankomst de garagedeur om zichzelf toegang te verschaffen tot de garage en berging die aangrenzend was aan de woning. Door snel handelen had de brandweer van Vollenhove de situatie snel onder controle. Er was geen sprake van overslag naar de woning. Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. 

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, minstens één goedgekeurde rookmelder te hebben hangen. Ondanks dat het niet verplicht is, zijn rookmelders in garages of bergingen geen overbodige luxe. De rookmelder heeft ook bij deze brand zijn nut bewezen. De schade bleef hierdoor beperkt tot de garage en enkele spullen. Er raakte bij de brand niemand gewond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding