Impressie van de nieuwe appartementengebouwen van Wetland Wonen in Steenwijk (Sluisweg)
Impressie van de nieuwe appartementengebouwen van Wetland Wonen in Steenwijk (Sluisweg) Foto: B+O Architecten

Start verhuur nieuwbouwappartementen van Wetland Wonen in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - De bouw van 24 moderne, groene, sociale huurappartementen van woningcorporatie Wetland Wonen in Steenwijk is in volle gang. Naar verwachting zijn de appartementen vanaf februari/maart 2023 klaar. Vanaf nu worden de nieuwbouwappartementen, met een huurprijs van € 707,62 (inclusief servicekosten), te huur aangeboden via De Woningzoeker. Dat is de website waarop Wetland Wonen de woningen te huur aanbiedt.

In de verhuur 

Om de toekomstige huurders een woning te bieden die bij hen past, wordt een deel van de appartementen vanaf nu te huur aangeboden via De Woningzoeker (www.dewoningzoeker.nl). De komende tijd worden er regelmatig nieuwe appartementen aangeboden. Staat het appartement van uw voorkeur online? Dan heeft u vier dagen de tijd om te reageren. Let op! Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen moet u staan ingeschreven op De Woningzoeker. Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan nu in op De Woningzoeker. In de zomer kunnen de nieuwe huurders verschillende keuzes maken voor de keuken, badkamer en het toilet. 

Doelgroep 

De driekamerappartementen zijn gelijkvloers en daardoor erg geschikt voor ouderen. Maar iedereen vanaf 23 jaar die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning mag reageren op de appartementen. Door de grootte en indeling zijn de appartementen geschikt voor maximaal 3 personen. Wetland Wonen vindt het belangrijk dat de toekomstige huurders zich betrokken voelen bij groen en duurzaam wonen. Zo leveren de bewoners straks samen een bijdrage aan de inrichting en het onderhoud van het groen in en om het gebouw. 

Fijn en groen wonen 

De moderne, energiezuinige en natuurinclusieve woningen worden verdeeld over twee gebouwen met elk 12 appartementen. Het eerste gebouw staat aan de Sluisweg, het tweede gebouw staat een steenworp verderop aan De Vesting in Steenwijk. Beide gebouwen zijn qua indeling identiek. Het complex aan de Sluisweg krijgt een donkere (rode) gevelsteen. Het gebouw aan De Vesting krijgt een lichte (gele) gevelsteen. 

Natuur

De natuur is belangrijk bij deze appartementen. Een fijne groene omgeving draagt niet alleen bij aan de leefbaarheid, gezondheid en sociale samenhang voor de bewoners, maar ook aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. Aan de buitenkant van het gebouw en op de balkons komen fruitbomen en bloeiende planten. De deels begroeide gevels en het vegetatiedak koelen het gebouw, absorberen geluid en zuiveren de lucht. Regenwater wordt van het dak en onder de parkeerplaatsen opgevangen om de begroeide gevels en de beplanting van water te voorzien. In en om het gebouw wordt groen aangelegd, waar de bewoners zelf voor het tuinonderhoud zorgen. Zo is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten. Bijvoorbeeld in de pluktuin, moestuin of op het gezamenlijke dakterras. Dat is fijn wonen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor planten en dieren. 

Meer informatie vindt u op www.wetlandwonen.nl/sluiswe

Impressie van de nieuwe appartementengebouwen van Wetland Wonen in Steenwijk (De Vesting)
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 1 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 15 uur geleden