Philip Frerik is vrijdag aanwezig bij de lancering
Philip Frerik is vrijdag aanwezig bij de lancering Foto: Aangeleverd

Luistertocht Koloniën van Weldadigheid gelanceerd: Philip Freriks spreekt teksten in

Algemeen

FREDERIKSOORD - Op vrijdagmiddag 20 mei heeft Museum De Proefkolonie een nieuwe luistertocht door Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord gelanceerd. 

Niemand minder dan Philip Freriks neemt je mee door het UNESCO Werelderfgoedgebied van de Koloniën van Weldadigheid. Hij ontdekte bij toeval dat hij afstamt van een koloniste en verdiepte zich speciaal voor deze luistertocht in de indrukwekkende geschiedenis van zijn kolonie-voorouder. In samenwerking met auteur Wil Schackmann, bekend van het boek De Proefkolonie, en theatermaker Inge Wannet en scriptschrijver Rinske Bouwman is dit persoonlijke verhaal gevormd tot een unieke fietstocht van 26 kilometer. Je gaat luisteren naar gebeurtenissen op de plekken waar ze 180 jaar geleden plaatsvonden. Laat je inspireren door vertelling, muziek, brieven en nagespeelde scènes in het decor van een uiterst bijzonder cultuurhistorisch landschap.

De Luistertocht is een complete belevenis inclusief audioguide, routekaart en informatief boekje voor € 7,50 per persoon. Kijk voor meer informatie en boeken op: www.proefkolonie.nl/luistertocht/.

Afbeelding
Afbeelding
Geslaagde vrijwilligersavond Historische Vereniging Steenwijk Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
'Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht' Partnerbijdrages 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Steenwijkerland legt Klimaat- en Duurzaamheidsplan voor aan lokale partners Steenwijkerland 11 uur geleden
Afbeelding
Hoogste punt Maargies Huus bereikt: Van Kampen bouwt dertien appartementen op het platteland voor mensen met zorgvraag Steenwijkerland 17 uur geleden
Afbeelding
Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Zonnepanelen in Belt-Schutsloot in gebruik genomen Steenwijkerland 19 uur geleden