Henry Joustra (rechts) met vier horecaondernemers
Henry Joustra (rechts) met vier horecaondernemers Foto: Hilda Knol

Brouwerij De Heuvel lanceert Heuveltjesbier

Algemeen

STEENWIJK - Brouwerij De Heuvel heeft op woensdag 29 juni na zijn Princessebier een tweede biertje gelanceerd. Dit gerstennat heeft Heuveltjesbier. Vier horecaondernemers en eigenaar Henry Joustra brachten samen op de Markt een toast uit. 

Het Heuveltjesbier is een wat zwaarder blond bier met een alchoholpercentage van 6,5%. “Dat kan je altijd drinken, maar vooral als de R in de maand is en het wat kouder wordt, smaakt het heerlijk,” aldus Henry Joustra. In Steenwijk is het nieuwe bier te koop bij meerdere horecaondernemers, zoals bij Pim van der Veen, medewerker van het restaurant in Theater De Meenthe, Peter Zandbergen, eigenaar van Woody’s House, Bert Marinus, eigenaar van Slijterij Genieten Bij Bert en Sander Fortunati van Grand Café De Heren van De Rechter. “Het is een mooi fris biertje, dat niet te bitter is,” zegt Zandbergen. Hij krijgt regelmatig gasten, waaronder toeristen, die naar een lokaal biertje vragen. Volgens hem is het Heuveltjesbier dan een goede ‘inkopper’. Joustra heeft trouwens nog meer nieuws. “Ons eerste bier, het Princessebier, hebben we vernieuwd, dat smaakt nu minder bitter,” zegt hij enthousiast. De ondernemer lanceerde op 7 juli 2021 dit bier vanuit de in ere herstelde Brouwerij De Heuvel. Het was toen 161 jaar geleden dat de zonen van apotheker Klaasesz de eerste steen legden van deze stadsbrouwerij aan de Meppelerweg in Steenwijk, die tussen 1860 en 1892 actief was.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 18 uur geleden