De Old Stars in actie.
De Old Stars in actie. Foto: aangeleverd

Walking Football breidt competitie uit

Algemeen

Meppel - De nieuwste tak van de voetbalsport, Walking Football, wordt ook in deze regio steeds populairder. Walking Football, dat over het algemeen door mannen en inmiddels ook door vrouwen van 60+ wordt gespeeld, kent een aantal kenmerkende spelregels. 

De belangrijkste zijn wel dat er in wandeltempo voetbal gespeeld wordt. Rennen wordt bestraft en dat geldt ook voor lichamelijk contact, bij het maken van slidings en wanneer de bal boven heuphoogte gespeeld wordt. Vorig jaar werd er een eerste onderlinge competitie gespeeld tussen de Old Stars van Vitesse ’63 uit Koekange, FC Meppel, HZVV uit Hoogeveen en vv Steenwijk. Verdeeld over vier spelmiddagen speelden de teams twaalf wedstrijden. Dit initiatief bleek een schot in de roos, want komend seizoen wordt het aantal deelnemende verenigingen verdubbeld. Naast de vier al genoemde verenigingen vertonen ook de voetballers van SC Dedemsvaart, IJVV uit IJsselmuiden, Sport Vereent uit Oldeberkoop en voetbalvereniging Zuidwolde hun kunsten. D

e wedstrijden zijn komend seizoen verdeeld over vijf middagen in de periode van oktober tot maart en met maart. Er wordt achtereenvolgens bij vv Steenwijk, FC Meppel, HZVV, Zuidwolde en Oldeberkoop gespeeld. Iedere middag, tussen 14.00 en 16.00 uur, spelen de deelnemende Old Star teams drie wedstrijden van elk 20 minuten. De opzet is dat in deze competitie de teams twee keer tegen elkaar spelen, waardoor het totaal aantal wedstrijden op veertien komt. Er wordt uiteraard gespeeld volgens de officiële spelregels van het Walking Football. Bovendien staan de wedstrijden onder leiding van spelbegeleiders die hiervoor opgeleid zijn.