Meebouwen aan een kunstwerk van riet.
Meebouwen aan een kunstwerk van riet. Foto: NPWW/IVN

BOUW MEE AAN EEN KUNSTWERK VAN RIET TIJDENS DE BELEEFWEEK in NATIONAAL PARK WEERRIBBEN-WIEDEN!

Algemeen Ingezonden

Houd je van de natuur en lekker actief buiten-zijn en vind je het leuk om mee te bouwen aan een kunstwerk van bladriet? Op vrijdag 14 oktober bouwt Studio Elmo Vermijs en het projectteam van ONGEZOUTEN een kunstinstallatie van bladriet bij Bezoekerscentrum De Wieden. De kunstinstallatie is tijdens de hele Beleefweek National Park Weerribben-Wieden (14-23 oktober) te bekijken en biedt ruimte voor ontmoeting en gesprekken.

Achtergrond

ONGEZOUTEN is een rondreizend activiteitenprogramma dat aandacht vraagt voor de unieke kwaliteit van het IJsselmeergebied, de randmeren en de oude kusten, en de ontwikkelingen die zich voordoen. Het programma biedt ruimte voor uitwisseling, inspiratie en verbinding. Zo ook in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op woensdag 19 oktober zijn er verschillende activiteiten. Waaronder een lezing over het Nationaal Park van Jos Bisschops van Natuurmonumenten en Bureau Overland over de landschapsbiografie die zij over Weerribben-Wieden schrijven. 

Kunstinstallatie

Kunstenaar Elmo Vermijs heeft in opdracht van ONGEZOUTEN een ontwerp gemaakt voor een installatie die op iedere locatie aan de IJsselmeerkust ONGEZOUTEN met een activiteitenprogramma neerstrijkt, een andere gedaante zal aannemen. Steeds weer van ander, lokaal aangetroffen of verzameld (rest)materiaal, of te recyclen producten. Voor het Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft Vermijs een vorm bedacht die is opgebouwd uit bladriet, dat deze week is gemaaid op een veld aan het Laarzenpad bij het Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. 

Bouw je mee?

Vind je het leuk om mee te bouwen aan dit kunstwerk van riet, stuur dan een mail naar info@npweerribbenwieden.nl.

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 14 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 16 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 16 uur geleden