Marrie Bel geeft uitleg over het maken van een schilderij van spijkerstof
Marrie Bel geeft uitleg over het maken van een schilderij van spijkerstof Foto: Aangeleverd

Volop belangstelling voor opening Atelierroute Weerribben-Wieden 2022

Cultuur

GIETHOORN - Onder grote belangstelling werd vrijdagavond 30 september de opening van de Atelierroute Weerribben-Wieden verricht door Harold Viscaal, voorzitter/directeur Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Hij bedankte de Kunstkring Steenwijkerland en het Kulturhus De Eendracht voor de organisatie van de Atelierroute en de overzichtstentoonstelling. Deze tentoonstelling is gedurende de maand oktober tijdens de openingsuren van het Kulturhus nog te bezoeken.

Hij liet weten verrast te zijn over zowel de kwaliteit van de getoonde technieken als de kunstuitingen die in de overzichtstentoonstelling te zien waren. Maar ook door het grote aantal deelnemers, waardoor hij de conclusie trok dat in het gebied van het Nationaal Park veel kunstenaars werkzaam zijn. Kennelijk is de omgeving een grote inspiratiebron voor veel mensen. Het Nationaal Park wil mede daarom ook bijdragen aan de versterking van het culturele aanbod. Reden waarom hij aangaf blij te zijn dat de naam Weerribben-Wieden enkele jaren geleden aan de atelierroute is verbonden. 

Na de opening werd volop gebruik gemaakt van de gelegenheid de expositie te bekijken. Dit was ook een mooie gelegenheid voor de deelnemende kunstenaars om elkaars werk te bekijken en te ‘netwerken’. 

Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 3 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 17 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 21 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 22 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 22 uur geleden