Afbeelding
Foto: Willy Heijenga

Een levende tuin maak je zelf

Column

Deze maandelijkse rubriek wordt gevuld door voorlichters van het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Elke keer geven zij een tip waarmee we Steenwijkerland samen een stukje groener kunnen maken.

Het voorjaar komt eraan! Tijd om in je tuin aan de slag te gaan. En het liefst een levende tuin, want die is goed voor jou, de natuur en het klimaat. Hoe je die maakt? Kom donderdag 23 maart naar de gratis workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Van 19.30 tot 22.00 uur in het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk.

Meer kleur en leven

Tijdens de workshop krijg je praktische tips en voorbeelden om je tuin aantrekkelijker te maken. Voor jezelf en voor de natuur. In een paar stappen maak je een schets van je tuin en leer je hoe je hier meer leven in krijgt. Met een levende tuin verminder je hitte, droogte en wateroverlast. Bomen, struiken en planten zorgen voor verkoeling in de zomer. Minder tegels dragen bij aan droge voeten, want regenwater kan makkelijk wegzakken in de aarde. Meld je aan voor de workshop via info@dzst.nl.

Subsidie voor je tuin

Vanaf 1 maart is er in Steenwijkerland een nieuwe subsidieregeling voor klimaatbestendige tuinen. Met als doel bewustwording en stimulatie om je tuin groener te maken. Denk aan het opvangen van regenwater, vervangen van tegels door planten of het aanleggen van een groen dak.

Gratis advies

Advies op maat voor een groene tuin? Vraag een gratis gesprek aan met één van onze tuincoaches via www.duurzaamsteenwijkerland.nl/tuincoaches. Het Infopunt Duurzaam Doen is gevestigd aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 10 uur geleden