Werk van Barbara Bosscher
Werk van Barbara Bosscher Foto: Aangeleverd

Expositie ‘Kleurenspel’ in de Kleine Kerk Steenwijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Ook dit jaar worden in de Kleine Kerk in Steenwijk weer exposities georganiseerd. De eerste expositie heet ‘Kleurenspel’ en is van 27 april tot en met 20 mei. Deze expositie is samengesteld met werk van de kunstenaars Barbara Bosscher, Saskia Marianne Brante en Fransje Versloot.

Barbara Bosscher

Barbara Bosscher, zij is geboren in 1956 en woonachtig in Meppel. Vanuit haar opleiding Lerares Handenarbeid heeft ze haar weg gevonden in het schilderen. Tijdens deze expositie laat ze haar stillevens zien van niet bestaande Tafeltjes waarin sfeer en vormen belangrijker zijn dan de werkelijkheid. Het proces van schilderen begint met kleurrijke lagen over elkaar zodat onderste lagen meespelen in het eindresultaat. Ze brengt de verf op met een plastic pasje. Het is een proces van zoeken, aftasten, aanbrengen en weghalen van verf tot het schilderij niets meer vraagt aan ingrepen. Haar werk is kleurrijk maar toch ingetogen zodat het harmonie en rust uitstraalt. 


Werk van Barbara Bosscher - Foto: Aangeleverd

Saskia Marianne Brante

Saskia Marianne Brante (1972-2018), is opgegroeid in een familie waar muziek, kunst en cultuur al generaties de basis van het leven waren. Van jongs af aan was Saskia altijd bezig met tekenen en met waterverf, het maken van illustraties. Kleuren en vormen speelden een belangrijke rol in haar leven. Saskia is een kleindochter van het Steenwijks kunstenaarsechtpaar G.L. Brante en M.A. Brante-Bloemen. Ze heeft het dus niet van een vreemde. De geëxposeerde schilderijen heeft ze gemaakt in de zes jaar dat ze bij haar oom en tante in Catalonië woonde, het noordoosten van Spanje. Ze is op 25 december 2018 op 46-jarige leeftijd overleden. 


Werk van Saskia Marianne Brante - Foto: Aangeleverd

Fransje Versloot

Fransje Versloot. Uitbundig, ingetogen. Robuust, subtiel. En alles wat er tussen ligt. De schilderijen zijn een weerspiegelingen, van hetgeen zich in haar (gevoels) leven afspeelt. Je zou het kunnen vergelijken met een soort dagboek. Waar u als toeschouwer een pagina van mee naar huis kunt nemen. Als ze aan het werk gaat, heeft ze geen idee wat ze gaat maken. Omringd door muziek, afgesloten van de wereld, in haar atelier in een oude DE fabriek te Joure, komen de beelden vanzelf. Laag op laag brengt ze de verf aan op het doek, met spatels, rollers en soms een kwast, laat ze zich leiden door haar emoties. Ook het kleurenpalet ontstaat op die manier. Zoals ze zelf zegt: “Het beeld is er eerder dan het woord.” 


Werk van Fransje Versloot - Foto: Aangeleverd

Opening

De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdagmiddag 22 april om 15.00 uur door Ingeborg Sturre, edelsmid in Steenwijk. Tijdens de bijeenkomst is er een muzikale bijdrage door de Dansvlinders. Deze groep bestaat uit mensen met een beperking die wekelijks oefenen onder leiding van Roelien Polinder. Na de officiële opening en het optreden door Dansvlinders zullen de kunstenaars vertellen over hun werk en er zal een hapje en een drankje geserveerd worden. Om 16.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Na 8 september is de kerk open op donderdag en vrijdag van 13.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 10.30 – 16.00 uur. De toegang is vrij, zowel op 22 april als tijdens de openingsdagen.

Werk van Fransje Versloot
Werk van Saskia Marianne Brante

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.