Afbeelding
Foto: Marleen vd Meerschaut

10e PS-Kuiertocht – Weststellingwerf laat zich van haar mooiste kant zien

Algemeen

SONNEGA – Wat een enthousiaste reacties van de ruim 2300 wandelaars over de jubileumeditie van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Niet alleen de zon maakte van de 10e wandeltocht een warm feestje, ook manege De Caprilli, LindeStede, Plaatselijk belangen Ter Idzard en De Hoeve en MFC Nijeholtpade hadden werkelijk alles uit de kast gehaald om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

En dat is goed gelukt, getuige de vele mooie reacties die de organisatie ontving. We kregen het er een beetje warm van. Dit was een dag om met trots op terug te kijken en dat hoeft niet eens stiekm. Voor de 150 vrijwilligers die in touw zijn geweest een dikke pluim, Weststellingwerf heeft zich van haar mooiste kant laten zien!

De populaire kuiertocht startte dit jaar vanuit de manege in Sonnega. De wandelaars van de 12 km familietocht slingerden langs mooie plekjes in Wolvega. De 42, 32 en 22 km leidde via Nijelamer naar Ter Idzard, waarna de twee langste routes koers zetten naar Nijeholtpade en De Hoeve om via het nieuwe Lindepad terug te lopen naar Wolvega. Alle groepen kwamen samen bij zorgcentrum LindeStede waar diverse bewoners en begeleiders zelfs een ‘kleintje Kuiertocht’ meededen. Eenmaal terug bij de manege werden alle wandelaars feestelijk met muziek ingehaald en kon het Pietertje worden opgespeld. Daarna was het tijd voor ontspanning. We zien iedereen graag terug over twee jaar bij de 11 editie!

Afbeelding
Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00