Bruine winterjuffer
Bruine winterjuffer Foto: Arjen Lensen

Speciale libellenexcursie in Staphorsterbos

Algemeen

STAPHORST - Als je meer te weten wilt komen over de libel is er nu een uitgelezen kans je kennis te vergroten, want op zaterdag 1 juli 2022 organiseren de natuurverenigingen IVN Noordwest-Overijssel en KNNV De Noordwesthoek een libellenexcursie, speciaal voor de beginnende liefhebber.

Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maak je kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leer je ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel.

Natuurgids en libellendeskundige Arjen Lensen neemt je mee op excursie door het Staphorsterbos, een gevarieerd, natuurlijk bos dat wordt afgewisseld met vennen en heidevelden. Het is daarom gedurende een groot deel van het jaar de ideale leefomgeving voor de libel.

Het aantal deelnemers aan deze excursie is beperkt, meld je daarom snel aan!

Datum: Zaterdag 1 juli

Vertrek: Om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats Schotsweg/Koolhaarweg (zandpad stukje inrijden)/ (P is 100 meter aan de rechterkant).

Einde excursie: Circa 13.00 uur.

Deelname: Gratis voor iedereen.

.Bij regen en/of harde wind gaat de excursie niet door.

Aanmelden: Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is, is opgave vooraf noodzakelijk bij Arjen Lensen, e-mail arjenlensen.nme@gmail.com.

Koolhaarven