Afbeelding
Foto: Apdency

OV Regio IJsselmond en stadsvervoer Lelystad wordt RRReis: Vanaf 10 december 2023 een nieuwe dienstregeling

· leestijd 2 minuten Algemeen

Vanaf 10 december is RRReis de naam voor het openbaar vervoer in Flevoland (exclusief Almere) en Noordwest-Overijssel. EBS verzorgt vanaf dan het busvervoer in deze regio’s onder de naam RRReis. Reizigers krijgen vanaf de start van RRReis meer en snellere reismogelijkheden, waaronder vijf nieuwe snelRRReis lijnen. Voor een groot deel van de lijnen veranderen de vertrektijden en aansluitingen. Ook worden bestaande abonnementen vervangen door nieuwe abonnementen die in alle RRReis gebieden geldig zijn. 

Vijf nieuwe snelle verbindingen met snelRRReis 

Met de vijf nieuwe snelRRReis lijnen komen reizigers nog sneller op hun werk of opleiding. SnelRRReis is qua reistijd een prima alternatief voor de auto, juist ook omdat de bussen in steden vaak voorrang krijgen bij verkeerslichten. 

De nieuwe snelRRReis lijnen zijn: 

  • - 207 Harderwijk - Lelystad Batavia Stad 
  • - 214 Lelystad Emmeloord - Steenwijk 
  • - 215 Urk - Nagele - Kampen 
  • - 216 Almere - Zeewolde - Harderwijk 
  • - 218 Lelystad - Urk 

Met de snelRRReis lijnen kan tussen Urk en Lelystad en tussen Harderwijk en Batavia Stad zonder overstap worden gereisd, en met snelRRReis 215 wordt de reistijd tussen Urk en Kampen ruim 20 minuten korter.

Lijn 146 Kuinre - Emmeloord – Dronten 

De dienstregeling tijdens de spits van lijn 146 wordt uitgebreid. De extra spitsritten en de ritten in de avonduren en het weekend tussen Dronten en Swifterbant worden vervangen door lijn 143.

Directe verbinding Genemuiden - Zwolle 

Reizigers tussen Genemuiden en Zwolle krijgen met lijn 174 een nieuwe directe verbinding die van maandag tot en met vrijdag in de spits elk half uur rijdt. In de daluren rijdt deze lijn één keer per uur. Lijn 174 rijdt in Zwolle via Stadshagen, net als lijn 171 tussen Blokzijl en Zwolle.  

Kilometertarief in heel het RRReis gebied hetzelfde 

Wie met OVpay of op saldo met de OV-chipkaart reist, betaalt vanaf 10 december binnen het hele RRReis gebied hetzelfde basis- en kilometertarief. Het basistarief is € 1,08, het kilometertarief €0,196. Dankzij steun vanuit het Rijk blijven deze tarieven ook in 2024 geldig. Voor reizigers in Lelystad betekent dit dat de vaste ritprijs voor reizen binnen en buiten de ring vanaf 10 december vervalt. Ook worden de losse ritkaarten Lelystad (binnen/buiten de ring) niet meer verkocht. Reizigers kunnen in- en uitchecken met de contactloze bankpas of creditcard en met de OV-chipkaart. Ook is het mogelijk een kaartje te kopen in een reis app op de telefoon (bijvoorbeeld 9292 of Tranzer). 

Wanneer de in- en uitcheckapparatuur niet werkt, verkoopt de chauffeur een serviceticket voor € 1,28 aan reizigers zonder afgekocht reisrecht. 

Elektrische bussen 

Vanaf 10 december bestaat een groot deel van de vloot in de regio uit ruim 230 elektrische bussen van BYD. De bussen zijn vrij van schadelijke uitlaatgassen. Dit biedt veel voordelen, zoals een betere luchtkwaliteit en gezondere leefomgeving. Daarnaast zijn de bussen een stuk stiller, wat zorgt voor minder geluidsoverlast op busroutes in de regio. Ook bieden de nieuwe bussen meer comfort dankzij faciliteiten zoals wifi, usb-aansluitingen en een elektrische rolstoelplank. Vanaf 10 december wordt de elektrisch vloot aangevuld met enkele tientallen tijdelijke bussen. In het eerste deel van 2024 worden ook deze geleidelijk vervangen door nieuwe elektrische bussen van EBUSCO. 

Over RRReis 

RRReis is de naam voor het openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er zijn verschillende vervoerders die het openbaar vervoer onder de naam RRReis verzorgen. EBS verzorgt sinds december 2022 het busvervoer in Midden-Overijssel en Veluwe Noord en vanaf 10 december 2023 ook het busvervoer in Flevoland (exclusief Almere) en Noordwest Overijssel onder de naam RRReis. In Gelderland verzorgd Hermes onder de naam RRReis het openbaar vervoer in Zuid-Veluwe. Vanaf 10 december gaan ook de Valleilijn (Keolis) en de regio Twente (Arriva) verder onder de naam RRReis.

Meer informatie op deze site.

Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30