Jannes Mulder presenteert de Taal- en Kennisquiz
Jannes Mulder presenteert de Taal- en Kennisquiz Foto: Johan Bergsma

Maandag 28 maart de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz: nog enkele plaatsen vrij

Cultuur

SINT JANSKLOOSTER - Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz. Deze uitdaging vindt plaats op aanstaande maandag 28 maart in Het Wapen van Utrecht in Sint Jansklooster.

De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is een fijne avond uit, waarin het draait om de verschillende dialecten die de gemeente rijk is, maar zeker ook om de gezelligheid. Jannes Mulder leest de tekst voor met allerlei uitdrukkingen in het dialect uit één van de steden uit Steenwijkerland, bijvoorbeeld Steenwijk, Kuinre, Vollenhove, Blokzijl, Giethoorn. Het verhaal is geschreven door George Huisman, Janet Marinus en Frouk Alice Weijs. Wethouder Marcel Scheringa is naast Janet en Jannes het derde lid van de deskundige jury.

Eeuwige roem

De winnaar van de quiz ontvangt een oorkonde en vanzelfsprekend de eeuwige roem. Deelname is gratis. U kunt met een team meedoen, bijvoorbeeld een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep, maar alleen deelnemen is ook mogelijk. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan info@schrijversfestival.nl. De organisatie ontvangt dan graag uw teamnaam, het aantal personen waaruit uw team bestaat en het e-mailadres van de contactpersoon.

Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42